Τι σημαίνει τo “48V” στα αυτοκίνητα; Ας μάθουμε τα πάντα για αυτό (+video)

Ενδεχομένως να έχετε δει το σύμβολο "48V" σε κάποια ήπια υβριδικά αυτοκίνητα. Πάμε να δούμε τι είναι και που διαφοροποιείται από το "12V"...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Αν η “καρδιά” ενός συμβατικού οχήματος είναι ο θερμικός κινητήρα, η “καρδιά” ενός ήπια υβριδικού αυτοκίνητου είναι ο ηλεκτροκινητήρας. Συνήθως πρόκειται για μία 12v αρχιτεκτονική. Όλο και πιο συχνά, όμως, συναντάμε και υβριδικά συστήματα 48V. Ας δούμε τη διαφορά τους.

Εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα: Οι κατηγορίες τους και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για ήπια υβριδικά αυτοκίνητα που δεν κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει βοηθητικό ρόλο, ώστε να αυξάνει την ισχύ του θερμικού μοτέρ ή να το “απαλλάσσει” από κάποιες λειτουργίες. Ένα ήπια υβριδικό σύστημα αποτελείται κυρίως από τον μετατροπέα LDC, τον ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια και μία μπαταρία ιόντων λιθίου που τον τροφοδοτεί.

Στην περίπτωση των τυπικών ήπια υβριδικών συστημάτων, το κύκλωμα 12V τροφοδοτεί τη μίζα “start-stop”, καλύπτει με ηλεκτρική ενέργεια όταν απενεργοποιείται ο κινητήρας και προσφέρει επιπλέον ισχύ σε πλήρες φορτίο. Στην περίπτωση των 48V διατάξεων, ο ρόλος του υβριδικού συστήματος είναι αρκετά πιο διευρυμένος. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως το Audi SQ7, όπου ένα ηλεκτρικό turbo τροφοδοτείται από το κύκλωμα.

Το σημαντικότερο στοιχείο των 48V συστημάτων, βέβαια, είναι η αυξημένη ισχύς προς τον κινητήρα. Ενδεικτικά, ο ηλεκτροκινητήρας του Hyundai Tucson 48v προσφέρει επιπλέον ισχύ έως 16 ίππους, ενώ ο 12V του Fiat Panda Hybrid ενισχύει το θερμικό μοτέρ με περίπου 5 ίππους. Ασφαλώς θετικό αντίκτυπο είναι και η περαιτέρω μείωση κατανάλωσης – εκπομπών ρύπων.

Ακολουθεί το video της Hyundai για την 48V Hybrid τεχνολογία του Tucson, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική δοκιμή μας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.