Η τιμή του ακριβότερου Skoda στην Ελλάδα και τα χαρακτηριστικά του (+video)

Το ακριβότερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Skoda είναι αυτό που «κουβαλάει» πάνω του και την περισσότερη τεχνολογία. Δείτε πόσο κοστίζει το Superb iV...

Βρείτε μας στο

Πριν από μερικούς μήνες, η Skoda παρουσίασε το Superb λανσάροντας και μία plug-in υβριδική έκδοση. Ονομάζεται Superb iV και αποτελεί την ακριβότερη επιλογή από τη γκάμα της Skoda.

Η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI, ο οποίος αποδίδει 156 ίππους. Με τη συνεισφορά ενός ηλεκτροκινητήρα, η συνδυαστική ισχύς εκτοξεύεται στους 218 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Skoda Octavia Grand Coupe ποζάρει με φόντο την Κρήτη

Με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να διανύσει έως και 55 χιλιόμετρα (κατά WLTP), ενώ η συνολική αυτονομία αγγίζει τα 850 χιλιόμετρα. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως είτε με πρίζα στη διάρκεια μίας νύχτας, είτε σε wall-box ισχύος 3,6 kW.

Το υβριδικό Superb διαθέτει σύστημα Driving Mode Select, όπου ο οδηγός επιλέγει ανάμεσα στα προφίλ οδήγησης SPORT, E-mode και HYBRID. Μόνο στο SPORT είναι διαθέσιμη η ισχύς των 218 ίππων και η ροπή των 400 Nm, ενώ στο E-mode το αυτοκίνητο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά. Το HYBRID είναι η ενδιάμεση λύση, όπου τα ηλεκτρονικά ρυθμίζουν τη συνδυαστική λειτουργία βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Νέα Skoda Octavia RS iV: Την “πρίζωσαν” με… 245 άλογα (+video)

Η τιμή του πρώτου plug-in υβριδικού της Skoda στην Ελλάδα ξεκινά από τα 51.900 ευρώ, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στη γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 35 gr/χλμ, συνεπώς η συγκεκριμένη έκδοση απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.