Συγκριτικό: Καλό ή φθηνό ελαστικό; Δείτε την τρομακτική διαφορά τους (+video)

Πολλές φορές προκειμένου να μειώσουμε το κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου επιλέγουμε φθηνά ελαστικά. Μία επιλογή που όμως μπορεί να μας κοστίσει ακριβά...

Βρείτε μας στο

Στην εποχή που ζούμε το κόστος κτήσης ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι αρκετά δυσβάσταχτο και για αυτό το λόγο προσπαθούμε να το μειώσουμε με κάθε τρόπο. Ακόμη και επιλέγοντας φθηνά ελαστικά.

Αυτή όμως είναι μία επιλογή που στην δύσκολη στιγμή μπορεί να αποβεί μοιραία και μας κοστίσει πολύ ακριβά. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει και το video που ετοίμασε η Continental, η οποία θέλει να μας προειδοποιήσει με αυτό τον τρόπο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την επιλογή φθηνών ελαστικών.

Όπως θα δείτε και στο video πιο κάτω με την βοήθεια του παρουσιαστή Jonny Smith και δύο αυτοκινήτων Mercedes-AMG C 63 S στην πίστα Mercedes-Benz World στο Surrey. Εκεί θα δούμε πως συμπεριφέρονται τα δύο αυτοκίνητα, το ένα με σετ ελαστικών της Continental και το άλλο με ένα φθηνό σετ ελαστικών, του οποίου η μάρκα δεν έγινε γνωστή για ευνόητους λόγους.

Στο video θα δούμε στην πρώτη δοκιμασία πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε στροφή με επιφάνεια χαμηλής πρόσφυσης και ταχύτητα 38,6 χλμ./ώρα (24 μίλια/ώρα). Στην δεύτερη δοκιμασία θα δούμε την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης (σλάλομ), ενώ στην τρίτη δοκιμασία σε φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα με ακινητοποίηση από τα 64 χλμ./ώρα (40 μίλια/ώρα).

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr