Τεχνικό: Τι είναι η χωρητικότητα του κινητήρα και πως υπολογίζεται;

Ακούμε συχνά ότι ένας κινητήρας είναι, για παράδειγμα, δίλιτρος. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ας δούμε πως υπολογίζεται η χωρητικότητα ενός μοτέρ...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Είναι το πιο χαρακτηριστικό μέγεθος ενός μοτέρ. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η χωρητικότητα του κινητήρα μας. Τι σημαίνει, όμως, ότι ένας κινητήρας είναι δίλιτρος ή ότι είναι 1.600 κυβικά εκατοστά; Ας δούμε αναλυτικά πως υπολογίζεται το συγκεκριμένο μέγεθος.

Όπως και στα περισσότερα τεχνικά μας θέματα, ένα παράδειγμα είναι αρκετό για να κατανοήσουμε τη χωρητικότητα. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έχουμε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1.600 κυβικών εκατοστών. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η χωρητικότητα του κάθε ενός κυλίνδρου είναι 400 κ.εκ.

Για να υπολογίσουμε τον όγκο πρέπει να γνωρίζουμε τη διάμετρο του κυλίνδρου αλλά και το μήκος της διαδρομής του εμβόλου από το άνω νεκρό σημείο (ΑΝΣ) έως το κάτω νεκρό σημείο (ΚΝΣ). Η χωρητικότητα προκύπτει από τον τύπο 0,785 x Διάμετρος στο τετράγωνο x Διαδρομή. Στη συνέχεια απλά πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό που βρήκαμε με το πλήθος των κυλίνδρων και προκύπτει η τελική χωρητικότητα του κινητήρα.

Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας ενός κινητήρα είναι τα κυβικά εκατοστά. Βέβαια, κάποιες φορές χρησιμοποιείται και το λίτρο, όπου ισούται με 1.000 κ.εκ. Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι η χωρητικότητα εκφράζει απλά το μέγεθος ενός κινητήρα και τον όγκο του μείγματος που μπορεί να εισέλθει σε αυτόν. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης της αποδοτικότητας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.