Τι σημαίνει το βελάκι αυτό και σε ποιο αυτοκίνητο το είδαμε πρώτη φορά; (+video)

Σε όλα τα αυτοκίνητα εδώ και χρόνια υπάρχει ένα μυστήριο βελάκι δίπλα από την ένδειξη αντλίας καύσιμου. Ας δούμε τι σημαίνει και ποιος το ανακάλυψε.

Βρείτε μας στο

Πολλές φορές είναι να απορείς με την προσοχή στη λεπτομέρεια που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Και αυτό γιατί οι σχεδιαστές/δημιουργοί τους, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, προσπαθώντας να ενημερώσουν τον οδηγό για όλα.

Ένα από τα πιο παράξενα σύμβολα που πολλοί μάλιστα αγνοούν είναι και το βελάκι δίπλα στην αντλία καυσίμου που υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Τι σημαίνει όμως αυτό; Γιατί είναι εκεί;

Αυτό το βελάκι λοιπόν, ενημερώνει τον οδηγό για την πλευρά στην οποία βρίσκεται το καπάκι της υποδοχής της αντλίας (η τάπα με άλλα λόγια). Έτσι, ο οδηγός γνωρίζει πως να σταθμεύσει στο βενζινάδικο από την σωστή πλευρά και δεν θα χρειάζεται να τραβήξει τη μάνικα ή να ταλαιπωρηθεί αν αυτή δεν φτάνει στην υποδοχή.

Φυσικά αυτό το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο κυρίως σε όσους νοικιάζουν αυτοκίνητο ή σε όσους χρησιμοποιούν διαφορετικά αυτοκίνητα συχνά, γιατί όσοι έχουν δικό τους αυτοκίνητο αργά ή γρήγορα θα μάθουν από ποια πλευρά είναι η υποδοχή για τη μάνικα της αντλίας.

Ποιο ήταν όμως το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο σύμβολο; Σύμφωνα με την έρευνά μας λοιπόν, το πρώτο αυτοκίνητο που είχε βελάκι που να δείχνει την πλευρά στην οποία βρίσκεται η υποδοχή για την μάνικα της αντλίας καυσίμου ήταν η Mercedes W123 του 1976.

Σε αυτήν, όταν η στάθμη καυσίμου ήταν πολύ χαμηλά, το λαμπάκι που άναβε δεν ήταν στρογγυλό, όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα, αλλά ισοσκελές τρίγωνο με την κορυφή του να δείχνει προς τα δεξιά (δείτε το χαρακτηριστικό σύμβολο, στα αριστερά του πίνακα οργάνων, δίπλα από τον δείκτη της στάθμης καυσίμου).

Πιο κάτω ακολουθεί και το σχετικό video.