Κινέζικο αυτοκίνητο με οθόνη αφής στο τιμόνι και οθόνη 48 ιντσών

Η Byton είναι μία κινέζικη εταιρεία, η οποία στην προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί και να καινοτομήσει δημιούργησε οθόνη αφής ακόμη και για το τιμόνι.

Βρείτε μας στο

Θα φανταζόσασταν ποτέ, πριν από μερικά χρόνια, πως οι οθόνες αφής θα κυριαρχούσαν στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και θα φτάναμε στο σημείο να τις δούμε ακόμη και στο τιμόνι;

Και όμως να που έφτασε η μέρα που εταιρεία παρουσίασε ένα εσωτερικό στο οποίο δεσπόζει μία οθόνη αφής 7 ιντσών στον αφαλό του τιμονιού (σταθερός όπως στο πρώτο Citroen C4) και άλλη μία οθόνη αφής, 48 ιντσών στο ταμπλό.

Η εταιρεία αυτή είναι η Κινέζικη Byton η οποία πέρυσι προκάλεσε αίσθηση με το πρωτότυπο SUV, ονόματι M-Byte Concept και φέτος επανέρχεται δριμύτερη με την έκδοση παραγωγής για να δείξει πως δεν αστειεύεται… Η παγκόσμια παρουσίαση του hi-tech εσωτερικού του αυτοκινήτου θα γίνει αύριο στα εγκαίνια της έκθεσης τεχνολογίας στην CES στο Λας Βέγκας.

Από τις πρώτες εικόνες και το video που δημοσιοποίησε η Byton, φαίνεται η πραγματικά τεραστίων διαστάσεων οθόνη, καθώς εκτείνεται από άκρη σε άκρη στο ταμπλό, με τους Κινέζους σχεδιαστές πάντως να τονίζουν πως δεν αποσπά τον οδηγό και δεν παρεμβάλλεται στο οπτικό του πεδίο.

Η οθόνη “Shared Experience Display”, όπως την ονομάζει η ίδια η εταιρεία, είναι η μεγαλύτερη που μπορείς να βρεις αυτή την στιγμή σε αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα πάντοτε με τους δημιουργούς της, πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Κάτι που σημαίνει πως η λειτουργία των μετωπικών αερόσακων θα γίνεται απρόσκοπτα τόσο για τον συνοδηγό, όσο και για τον οδηγό που εμπρός του έχει και οθόνη αφής στο τιμόνι.

Φυσικά, επειδή ποτέ οι οθόνες δεν είναι αρκετές… η Byton έβαλε ακόμη μία ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα μεγέθους 8 ιντσών, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν και αυτοί στην διάθεσή τους μία οθόνη ο κάθε ένας, τοποθετημένη στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως τα επίσημα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτρικού M-Byte, θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του 2019, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς στο εργοστάσιο παραγωγής της μάρκας στο Nanjing της Κίνας. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας και το 2020 θα ακολουθήσουν Αμερική και Ευρώπη.

Πιο κάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από όσα ετοιμάζει η κινέζικη μάρκα, στο video που ακολουθεί.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr