Page 37 - TRACTION 129
P. 37
Πορταριά
Πορταριά
Πορταριά
Και λίγα λόγια για τα τσιπουράδικα του Βόλου
Ο Βόλος είναι ξακουστός για τα τσιπουράδικά του. Σύµφωνα µε
τα όσα αναφέρονται στη διαδικτυακή σελίδα του ∆ήµου Βόλου,
«ο “θεσµός” ξεκίνησε από τους πρόσφυγες της Μικρασίας, που
εγκαταστάθηκαν στον Βόλο µετά την ανταλλαγή του ’22, και
κυρίως αυτούς που δούλευαν στη θάλασσα και στο λιµάνι. Το
µεσηµέρι, µετά τη δουλειά, µαζεύονταν στα καφενεδάκια του
λιµανιού και έπιναν το τσιπουράκι τους, που το συνόδευαν µε
µεζέδες, σερβιρισµένους, πάντα, σε µικρά πιατάκια. Η µεσηµερια-
νή συνάντηση στα καφενεδάκια της παραλίας, µε το τσίπουρο και
τα πολλά µικρά πιάτα µε µεζέδες της θάλασσας στο τραπέζι, ήταν
µία ιεροτελεστία που πολύ σύντοµα έγινε καθηµερινή συνήθεια. Η Πορταριά
γεύση της αλµύρας, που προσφέρουν τα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια
και τα ψάρια του Παγασητικού, παραγκώνιζε κάθε µορφής κρεα-
τικά από το τραπέζι». Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαµε στα σηµερινά
τσιπουράδικα του Βόλου.
Πορταριά
Αν θέλετε τη γνώµη µας, το καλύτερο µέρος για να είστε κοντά
στον Βόλο και τις οµορφιές του αλλά και δίπλα στη φύση είναι η
Πορταριά.