1.136 κλήσεις μοίρασε η τροχαία σε όλη την Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού

Δείτε πόσους ελέγχους πραγματοποίησαν τα κλιμάκια της τροχαίας ανά την επικράτεια και πόσες κλίσεις βεβαίωσαν την πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού.

Βρείτε μας στο

Την εβδομάδα 1 έως 7 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 24.446 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκαν συνολικά 1.136 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».

Δείτε επίσης: Πως κινήθηκε η αγορά νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Μάιο;

Τα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από 960 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 24.446 οχήματα και βεβαιώθηκαν 556 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 580 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 224, του Ηρακλείου 82, της Θεσσαλονίκης 66, των Χανίων 58, της Β’ Δωδεκανήσου 42 και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης 36.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και έχουν ως στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr