HP vs PS: Πώς μετριέται η ισχύς;

Τις περισσότερες φορές, η ισχύς ενός κινητήρα αναγράφεται με τη μονάδα μέτρησης HP. Άλλες φορές ως PS ή kW. Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά τους;

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Η ισχύς είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο χαρακτηριστικό των κινητήρων μετά την χωρητικότητα του κινητήρα (τα κυβικά του). Την ακούμε παντού και αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο συγκρίνουμε την απόδοση των μοτέρ. Πολλές φορές, όμως, συναντάμε διαφορετικές μονάδες μέτρησης ισχύος, όπως το hp ή το PS. Ας δούμε τις διαφορές τους.

Τεχνικό: Γνωρίζετε τι είναι το Αβάνς; Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η ισχύς είναι το μέγεθος που εκφράζει το ρυθμό με τον οποίο παράγεται το μηχανικό έργο σε έναν κινητήρα. Στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων (S.I.), που χρησιμοποιείται στις επιστήμες, η μονάδα μέτρησης είναι το Watt. Βέβαια, με την πάροδο των χρόνων, ο τομέας της αυτοκίνησης υιοθέτησε την περίφημη ιπποδύναμη.


Η πιο διαδεδομένη μονάδα μέτρησης της ισχύος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι η ιπποδύναμη με τη μορφή HP. Ένας ίππος (HP) δεν είναι τίποτα περισσότερο από 745 Watts, ή αλλιώς 0,745 kW.

Άλλη μία αρκετά διαδεδομένη μονάδα μέτρησης είναι ο μετρικός ίππος. Τον έχετε αντιληφθεί σίγουρα σε κάποιο κείμενο που σχετίζεται με αυτοκίνητα και συμβολίζεται ως PS. Ένας μετρικός ίππος (PS) ισούται με 735 Watts, ή αλλιώς με 0,735 kW. Τα αρχικά προέρχονται από τη λέξη «Pferdestärke», που σημαίνει ιπποδύναμη στα γερμανικά.

Στην Ελλάδα η πιο διαδεδομένη μονάδα μέτρησης είναι αυτή που συμβολίζεται ως HP. Βέβαια, στην περίπτωση των ηλεκτροκινητήρων χρησιμοποιείται συχνά και το kW. Όπως και να ‘χει, όλες οι μονάδες μέτρησης της ισχύος είναι θεμιτές, αρκεί να είμαστε σε θέση να ξεχωρίζουμε την διαφορά τους.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.