ACEM: Άμεσα μέτρα, για να μην χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας

O Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Μοτοσυκλέτας ζητά άμεσα τη λήψη μέτρων για να μη χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο του δικύκλου.

Βρείτε μας στο
ACEM COVID-19 κορωνοϊός

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει ήδη αισθητές τόσο σε επίπεδο ανθρώπινων απωλειών όσο και σε οικονομικό. Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατακευαστών Μοτοσυκλέτας (European Association of Motorcycle Manufacturers -ACEM) κρούει και αυτός με τη σειρά του τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας τη λήξη άμεσων μέτρων που θα σταθεροποιήσουν τον κλάδο και θα εγγυηθούν τη διατήρηση, τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους, των 300.000 ανθρώπων που απασχολούνται άμεσα ή έμεσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ACEM, και όπως γνωρίζουμε ήδη από τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, ολόκληρος ο κλάδος αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις με τα εργοστάσια επί ευρωπαϊκού εδάφους να έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους, τη στιγμή που οι εκθέσεις και οι αντιπροσωπείες δεν σημειώνουν πωλήσεις λόγω των μέτρων που έχει πάρει το κάθε κράτος ξεχωριστά. Οι επιπτώσεις του COVID-19 είναι φυσικά αισθητές γενικότερα και στις αλυσίδες ανεφοδιασμού, που μόνο “αλυσίδες” δεν είναι πλέον…

Ο ACEM τονίζει ότι αυτή τη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα έχει η προστασία της δημόσιας υγείας, των υπαλλήλων του εκάστοτε κατασκευαστή και φυσικά των πελατών τους. Ωστοσο υπογραμμίζει πως η ευρωπαϊκη οικονομία και η προστασία χιλιάδων θέσεων εργασίας είναι επίσης εξαιρετικής σημασίας.

Ο παραπάνω είναι και ο λόγος που ο ACEM ζητά άμεσα από την Κομισιόν αλλά και από τις κυβερνήσεις της εκάστοτε χώρας την υιοθέτηση όποιου μέτρου είναι απαραίτητο για την σταθεροποίηση της κατάστασης στον κλάδο. Δηλώνει παράλληλα ότι η βιομηχανία των δύο τροχών είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους αρμμόδιους φορείς για την επίτευξη αυτού του στόχου, ώστε να προστατευτούν οι περίπου 300.000 θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το μηχανοκίνητο δίκυκλο.

“Η κρίση του COVID-19 θα δοκιμάσει την ικανότητα μας να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα μια μεγάλων διαστάσεων κρίση στην υγεία και την οικονομία. Τα μέλη του ACEM συνεργάζονται πλήρως με τις Αρχές για να μειώσουν την εξάπλωση του COVID-19. Φροντίζουμε ώστε οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες μας να είναι ασφαλείς και περιμένουμε από εκείνους που χαράζουν πολιτική να βρουν λύσεις για τις “δύσκολες” εβδομάδες και μήνες που βρίσκονται μπροστά μας ώστε να σπάσουμε το “κύμα” που διαφορετικά θα “χτυπήσει” τον κλάδο.”. δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ACEM και διευθύνων σύμβουλος της KTM, Stefan Pierer.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr