Αυτό είναι το πιο αεροδυναμικό μικρό αυτοκίνητο

Οι εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση πλέον στην αεροδυναμική. Ποιο είναι όμως το πιο αεροδυναμικό μικρό αυτοκίνητο αυτή την στιγμή;

Βρείτε μας στο

Σύμφωνα με την Opel, το νέο Corsa είναι πλέον το πιο αεροδυναμικό μικρό αυτοκίνητο στο κόσμο, καθώς στη νέα του γενιά, το γερμανικό μοντέλο κατάφερε να επιτύχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0.29 Cd. Έτσι, στην έκτη του γενιά το Opel Corsa είναι αεροδυναμικότερο από ποτέ.

Αυτή είναι μία εξαιρετική τιμή για αυτοκίνητο του μεγέθους του, η οποία βοηθά το νέο Corsa να πετύχει ακόμη χαμηλότερο επίπεδο αεροδυναμικού θορύβου αλλά και χαμηλότερη μέση κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της Opel λένε πως 10% μείωση στην αεροδυναμική αντίσταση έχει ως αποτέλεσμα μείωση της κατανάλωσης περίπου 2% στο νέο κύκλο δοκιμών μέσης κατανάλωσης New European Driving Cycle (NEDC) ή μέχρι 5% κατά την οδήγηση με 130 χλμ./ώρα.

Για να πετύχουν την κορυφαία αυτή αεροδυναμική, οι μηχανικοί της Opel έδωσαν προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια που συντελεί στη βελτίωση αυτής της παραμέτρου. Για παράδειγμα, το κάτω τμήμα του αμαξώματος, από το διαμέρισμα του κινητήρα μέχρι τον πίσω άξονα, φέρει επίπεδη επένδυση για βελτίωση της ροής του αέρα, ενώ η πίσω αεροτομή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να βελτιώνει τη ροή αέρα και να μειώνει το στροβιλισμό που προκαλεί η αντίσταση.

Επιπλέον, η αεροτομή μειώνει την αεροδυναμική άνωση και στον πίσω άξονα, γεγονός το οποίο αυξάνει την ευστάθεια του νέου Corsa στην ευθεία, κυρίως σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μηχανολογίας της Opel, κύριος Christian Müller δήλωσε πως «η αεροδυναμική είναι ένας μόνο τομέας στον οποίο η Opel αυξάνει την απόδοση των αυτοκινήτων της. Οι προηγμένοι κινητήρες βενζίνης και diesel και οι εξελιγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης είναι τα υπόλοιπα εργαλεία που επιστρατεύουμε για να μειώσουμε αισθητά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Όλες αυτές οι τεχνολογίες υιοθετούνται από το νέο Corsa, το οποίο θα διατίθεται για πρώτη φορά και ως ηλεκτρικό Corsa-e.»

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το νέο Opel Corsa και εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το ηλεκτρικό Corsa-e.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr