Αυτό είναι το Toyota του Ιάπωνα αυτοκράτορα

Στην Ιαπωνία ζουν σε... αυτοκρατορικούς ρυθμούς, καθώς στις 22 Οκτωβρίου θα γίνει το τελετουργικό για τον διάδοχο του θρόνου και το αυτοκίνητο είναι...

Βρείτε μας στο

Η τελετή στέψης του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου και εκτός όλων των άλλων περιλαμβάνει και μία διαδρομή πέντε σχεδόν χιλιομέτρων (4,6 χλμ. για την ακρίβεια) από το Τόκιο στο παλάτι Akasaka, στην οποία ο αυτοκράτορας θα είναι μέσα σε αυτό το ανοικτό Toyota Century, το οποίο είναι ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση.

Αυτό θα είναι και το πρώτο “αυτοκίνητο παρέλασης” της αυτοκρατορικής οικογένειας μετά από 30 χρόνια, που θα πάρει μάλιστα την σκυτάλη από την Rolls-Royce Corniche του 1989.

Εκτός από την έλλειψη οροφής, το αυτοκρατορικό Toyota Century διαφέρει σε αρκετά σημεία στο αμάξωμα και στο εσωτερικό του, από το κανονικό Century V8 Hybrid στο οποίο βασίζεται και ανασχεδιάστηκε πέρυσι και μπορείτε να το δείτε εδώ αναλυτικά ενώ το πίσω μέρος του αμαξώματος έχει τις μεγαλύτερες αλλαγές σχεδιαστικά και φέρει τα ανάλογα αυτοκρατορικά σήματα. Να σημειώσουμε πως η τιμή του… απλού Toyota Century στην Ιαπωνία είναι στα 19.000.000 γιεν, όπερ σημαίνει 165.469 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για την Ιαπωνία, καθώς πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια παραιτείται από τον θρόνο των Χρυσάνθεμων κάποιος αυτοκράτορας. Ο λόγος για τον 85χρονο Ακιχίτο, ο οποίος έχει ήδη παραδώσει τα καθήκοντά του στον διάδοχό του και εξαιρετικά δημοφιλή Ναρουχίτο. Τέλος, το αυτοκίνητο το οποίο θα αναλάβει χρέη και ως μέσο μεταφοράς του Αυτοκράτορα κατά τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν δεν χρησιμοποιείται θα εκτίθεται σε ειδικό χώρο για το κοινό.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr