Αυτό το “τροχόσπιτο” τα συνδυάζει όλα (+video)

Αν σας αρέσουν οι διακοπές με τροχόσπιτο αλλά θέλετε κάτι πιο άνετο, αυτό το κινούμενο σπίτι σας ενδιαφέρει. Απαιτείται όχημα με σοβαρή ροπή βέβαια...

Βρείτε μας στο

Αν νομίζετε ότι οι κατηγορίες είναι δύο, σπίτι ή τροχόσπιτο, το Minimaliste Ébène V3 θα σας διαψεύσει. Πρόκειται για ένα κινούμενο σπίτι που μπορεί να μεταφερθεί όπου θέλετε μιας και στηρίζεται να ένα τριαξονικό τρέιλερ.

Διαβάστε επίσης: Ένα Unimog τροχόσπιτο για πραγματικά “απομακρυσμένες” διακοπές!

Ονομάζεται Minimaliste Ébène V3 Tiny House, το μήκος του είναι 10 μέτρα και το εμβαδόν του φτάνει τα 30 τετραγωνικά (m2). Όπως βλέπουμε και στις σχετικές φωτογραφίες είναι πολύ πιο ευρύχωρο από ένα τυπικό τροχόσπιτο και δεν απουσιάζει καμία από τις ανέσεις ενός μικρού, πολυτελούς σπιτιού. Σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκευάζει, μπορεί να φιλοξενήσει εύκολα έως και τέσσερις ανθρώπους.

Στο ισόγειο βρίσκεται ένας πολυτελής χώρος, όπου στη μία πλευρά υπάρχει το σαλόνι και στην άλλη η κουζίνα. Εννοείται πως έχει γίνει κάθε προσπάθεια εξοικονόμισης του διαθέσιμου χώρου. Για παράδειγμα, το τραπέζι είναι ανακλινόμενο, ενώ η σκάλα που οδηγεί στη «σοφίτα» ουσιαστικά είναι και χώρος αποθήκευσης. Στο επάνω επίπεδο βρίσκονται δύο χωριστές κρεβατοκάμαρες που μπορούν να φιλοξενήσουν τέσσερις ανθρώπους.

Mercedes Zetros: Supercar για… ταξιδιάρες ψυχές! (+video)

Αυτό το μικρό σπίτι φέρει τεράστια παράθυρα ώστε να είναι ευάερο και φωτεινό. Εξοπλίζεται με σύστημα θέρμανσης και ψύξης, ενώ φέρει και πλήρες μπάνιο με θερμοσίφωνα. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη μόνωση.

Η εταιρεία Minimaliste εδρεύει στο Βόρεια Αμερική. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τιμή για το συγκεκριμένο κινούμενο σπίτι, αλλά η ελαφρώς μεγαλύτερη έκδοση του ίδιου σπιτιού κοστίζει 85.000 ευρώ. Συνεπώς η λογική λέει ότι θα είναι φθηνότερο. Περισσότερα σπίτια της εταιρείας μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της.