Αυτό το Peugeot 3008 είναι πραγματικό λιοντάρι

Το Peugeot 3008 είναι ένα εξαιρετικό SUV, το οποίο σε αυτή την έκδοση έχει στις προτεραιότητές του τις εκτός δρόμου περιπέτειες. Ας το δούμε.

Βρείτε μας στο

Το μοναδικό κυριολεκτικά πρωτότυπο Peugeot 3008 έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ο “βασιλιάς της ζούγκλας”. Ένα πραγματικό λιοντάρι δηλαδή, όπως και το έμβλημά του.

Βασισμένο στην έκδοση 1.6 PureTech GT Line το συγκεκριμένο 3008 δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της εκπομπής “Top Gear”, με τους δημιουργούς να έχουν στο μυαλό τους ως στόχο την δημιουργία ενός αυτοκινήτου για σκληρή εκτός δρόμου χρήση.

Προφανώς λοιπόν διαθέτει αρκετές αλλαγές που το κάνουν πιο σκληροτράχηλο και ικανό εκτός δρόμου. Συγκεκριμένα, εξοπλίζεται με ελαστικά Grippy Cooper AT3 και ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών, ενώ διαθέτει και προστασία κάτω από το αμάξωμα καθώς και ποδιά εμπρός για την προστασία του μοτέρ.

Προστέθηκε επίσης LED μπάρα οροφής, σχάρα αλουμινίου επίσης στην οροφή και πτυσσόμενη σκηνή ARB Simpson. Στο πίσω μέρος υπάρχει σχάρα ποδηλάτων ενώ το αμάξωμα έχει και αυτοκόλλητα που τονίζουν την διαφορετικότητά του.

Αυτό το Peugeot 3008 είναι η απόδειξη πως ένα σύγχρονο SUV ακόμη και χωρίς τετρακίνηση δεν χρειάζεται πολλές αλλαγές για να γίνει ένα ικανό εκτός δρόμου αυτοκίνητο, αλλά σωστές αλλαγές. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Peugeot 3008 έχει Advance Grip Control, το οποίο βελτιστοποιεί την πρόσφυση αναλόγως συνθηκών.

Για την ιστορία να πούμε πως οι εικόνες που μπορείτε να δείτε πιο κάτω είναι από τις διαδρομές που έκανε το Peugeot 3008 στο αφιλόξενο έδαφος του Βιετνάμ και συγκεκριμένα στο εμβληματικό Ho Chi Minh.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr