Αυτό το βελτιωμένο Nissan GT-R στοιχειώνει τα όνειρά μας

Βρείτε μας στο

Αναμφίβολα το body kit Silhouette Works GT 35GT-RR που παρουσίασε η Liberty Walk για το Nissan GT-R στο φετινό Tokyo Auto Salon πρέπει να είναι μια από τις μεγάλες ατραξιόν της ιαπωνικής έκθεσης που συγκεντρώνει κάθε χρόνο την αφρόκρεμα του ιαπωνικού tuning.

Στην πρόταση της ιαπωνικής εταιρίας βελτιώσεων περιλαμβάνεται εμπρός προφυλακτήρας, διαχύτης και πτερύγια, πίσω προφυλακτήρας και διαχύτης, πλαϊνές ποδιές και φουσκωμένοι θόλοι, ενώ νέο είναι το καπό αλλά και το πορτμπαγκάζ. Όλα λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν μια αγωνιστική και ετοιμοπόλεμη εικόνα στο ήδη πολεμικό Nissan GT-R, σχεδόν ονειρική, ειδικά για τους φίλους των βελτιώσεων. Κερασάκι στην τούρτα η επιλογή μεταξύ δύο διαφορετικών και τεράστιων σε διαστάσεων αεροτομών.

Εξίσου εντυπωσιακή με το ίδιο το body kit είναι και η τιμή του που ξεκινά από το ποσό των 30.600 ευρώ και φτάνει, ανάλογα με τα υλικά για την κατασκευή του έως και τα εξωπραγματικά 66.200 για το kit που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από dry carbon. Το dry carbon, χάρη στον τρόπο που κατασκευάζεται (η ρητίνη είναι ήδη εμποτιστεί στο ύφασμα πριν αρχίσει η επεξεργασία) είναι σημαντικά ισχυρότερο αλλά και ελαφρύτερο έναντι των ανθρακονημάτινων κομματιών που κατασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο (η ρητίνη εφαρμόζεται στην επιφάνεια του υφάσματος σε κάθε στρώση) και ονομάζονται wet carbon. Οι εν λόγω τιμές αφορούν παραγγελίες εκτός Ιαπωνίας, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε ρίχνοντας πρώτα μια ματιά στην gallery με τις φωτογραφίες που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr