Αυτοκίνητα για… απόσυρση, κυκλοφορούσαν σε εταιρίες ενοικίασης στη Μύκονο

Το μεγάλο πρόβλημα με τα ακατάλληλα αυτοκίνητα προς ενοικίαση έρχονται να αναδείξουν οι νέοι έλεγχοι της τροχαίας. Ας δούμε τι έγινε στη Μύκονο.

Βρείτε μας στο
Παραβάσεις Τροχαία

Το μεγάλο πρόβλημα της συντήρησης των αυτοκινήτων και όχι μόνο φυσικά, που έχουν προς ενοικίαση οι εταιρίες ενοικίασης οχημάτων στα νησιά της χώρας μας, έρχονται να αναδείξουν οι νέοι έλεγχοι από κλιμάκιο της Τροχαίας Αττικής στη Μύκονο.

Αυτοκίνητα σε εταιρείες ενοικιάσεως που θα έπρεπε ήδη να έχουν αποσυρθεί και άλλα με προβλήματα που τα καθιστούσαν επικίνδυνα για τους επιβάτες εντοπίστηκαν από τις αρχές, που βεβαίωσαν και τις σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι στη Μύκονο ξεκίνησαν το περασμένο σαββατοκύριακο με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, λόγω των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων που παρατηρούνται τους θερινούς μήνες.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε αναγγείλει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Μύκονο, ότι επρόκειτο να μεταβούν άμεσα κλιμάκια από την Τροχαία Αττικής και την Ασφάλεια Αττικής, για ελέγχους που αποσκοπούν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και όχι μόνο φυσικά.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, την Παρασκευή 31 Ιουλίου το κλιμάκιο της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) από την Τροχαία Αττικής και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τους ελέγχους από τρεις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, στις οποίες διαπίστωσαν τις εξής παραβάσεις:

– 32 αυτοκίνητα είχαν φθαρμένα ελαστικά.
– Πέντε δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ
– Σε 13 οχήματα είχε λήξει η 12ετία και δεν θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμα προς μίσθωση

Στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων στις εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων, αφαιρέθηκαν 30 άδειες κυκλοφορίας και 30 ζεύγη πινακίδων.

Την δεύτερη μέρα ελέγχων σε ελέγχους σε μία εταιρία ενοικιάσεων, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά, δύο για οχήματα για τα οποία είχε λήξει η άδειά τους και δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα προς μίσθωση, καθώς και 50 για οχήματα που ήταν εκτός λίστας ΕΟΤ. Παράλληλα, από την ίδια, αφαιρέθηκαν 22 άδειες κυκλοφορίας και 17 πινακίδες.

Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει πως οι έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr