Αγορά μεταχειρισμένου: Τι πραγματικά ισχύει με την απαξίωση της τιμής

Ας δούμε τι πραγματικά ισχύει με τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τον ρυθμό απαξίωσής τους. Ο γενικός κανόνας και οι εξαιρέσεις.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Βρετανία σπορ έρευνα

Βασικός κανόνας στην αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι η απαξίωση της εμπορικής του αξίας κάθε χρόνο και φυσικά η εμπορικότητα ενός μοντέλου στην αγορά.

Δείτε επίσης: Το Top 10 Πωλήσεων αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο για το 2019

Όλη η αγορά γνωρίζει ότι όταν ένα καινούργιο αυτοκίνητο βγάλει πινακίδες και κυκλοφορήσει στον δρόμο, αμέσως χάνει ένα 10-15% της εμπορικής του αξίας. Ειδικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τα πρώτα 2 χρόνια ένα αυτοκίνητο απαξιώνεται κατά μέσο όρο κοντά στο 30%, ενώ τα επόμενα 2-3 έτη το όχημα αυτό χάνει ένα περαιτέρω 15-20% της αξίας του.


Πέραν της 5ετίας, ο ρυθμός απαξίωσης του οχήματος αυξάνεται με αποτέλεσμα κάθε επιπλέον χρόνο να χάνει ένα ποσοστό της τάξης του 3,5-5%, έως ότου συμπληρωθεί η 12ετία.

Μετά τη 12ετία, η απαξίωση ενός αυτοκινήτου συνεχίζει με χαμηλότερους ρυθμούς και περιορίζεται περίπου στο 2% ανά διετία.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η πτώση της αξίας του αυτοκινήτου πάντα υπολογίζεται από την τρέχουσα τιμή ως καινούργιου την ώρα της πώλησης (ή αν πλέον δεν κυκλοφορεί με βάση την τιμή του αντικαταστάτη του κάποιες φορές) και όχι από το πόσο πιθανόν είχε αγοραστεί το αυτοκίνητο.

Η εμπορική απαξίωση ενός μοντέλου βέβαια επηρεάζεται και από τα έξτρα αξεσουάρ που μπορεί να έχει ή τις ειδικές εκδόσεις που μπορεί να έχουν βγει κατά καιρούς για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Φυσικά οφείλουμε να τονίσουμε και εξαιρέσεις, στις οποίες αυτοκίνητα με περιορισμένη παραγωγή κυρίως, πωλούνται με ελάχιστα χιλιόμετρα σε τιμές υψηλότερες από την αρχική τιμή πώλησης. Επίσης, ακόμη μία περίπτωση εξαίρεσης από τον γενικό κανόνα της απαξίωσης ενός μεταχειρισμένου, είναι αυτοκίνητα, τα οποία συμπληρώνουν 20ετία και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και με λίγα χιλιόμετρα. Εκεί η τιμή πλέον αρχίζει να ανεβαίνει όσο περνούν τα χρόνια. Δεν είναι εξάλλου λίγες οι φορές που και εδώ στο site μας έχουμε δει μοντέλα 20ετίας να πωλούνται για δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όπως αυτό εδώ το Honda Civic για παράδειγμα.

*Με πληροφορίες από το άρθρο του Μιχάλη Μάρκου, MBA, Διευθυντικό Στέλεχος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων/Marketing, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]