Ανανέωση για το Suzuki Ignis στην Ιαπωνία

Η Suzuki προχώρησε σε μικρής έκτασης ανανέωση για το Ignis φρεσκάροντας με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση αλλά και την καμπίνα του.

Βρείτε μας στο
2020 Suzuki Ignis

Το ανανεωμένο Suzuki Ignis παρουσιάστηκε για την αγορά της Ιαπωνίας και σε αυτό το σημείο δεν είναι γνωστό αν οι αλλαγές που έγιναν θα αφορούν και τις εκδόσεις του μοντέλου στην Ευρώπη.Το φρεσκαρισμένο Ignis παρουσιάζεται με νέας σχεδίασης μάσκα αλλά και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα στο πίσω μέρος του. Αλλαγές βλέπουμε και στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στις νέες επενδύσεις για τα καθίσματα και στα νέα χρώματα για την κεντρική κονσόλα και τις επενδύσεις στις πόρτες, ενώ αλλαγές έχουμε και για τον πίνακα πληροφοριών. Τέλος, στον τομέα της χρηστικότητας το Ignis φέρει νέο πάτο στο πορτμπαγκάζ του ο οποίος καθαρίζεται πιο εύκολα από τον προηγούμενο ενώ είναι πλέον και πιο δύσκολο να λερωθεί. Στις εκδόσεις του μοντέλο προστέθηκε και η Hybrid MF με ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Παράλληλα και για πρώτη φορά σε μοντέλο της Suzuki και στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του Ignis, οι προβολείς παραμένουν αναμμένοι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αφού ο οδηγός αφήσει το αυτοκίνητο ώστε να φωτίζεται ο περιβάλλοντας χώρος τη νύχτα, ενώ τα θερμαινόμενα καθίσματα ανήκουν πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις.

Αλλαγές στον κινητήρα των 1.242 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 91 ίππους και 118 Nm ροπής δεν ανακοινώνονται. Να σημειωθεί ότι στην υβριδική έκδοση το μοτέρ βενζίνης συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ/γεννήτρια. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 3,1 ίππους και 50 Nm ροπής, ενώ αναλαμβάνει και την εκκίνη του μοτέρ εσωτερικής καύσης στους δρόμους της πόλης αποθηκεύοντας παράλληλα ηλεκτρική ενέργεια στην μικρή συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Δείτε το ανανεωμένο Suzuki Ignis στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr