Αναβαθμίσεις για την ηλεκτρική Porsche Taycan

Αναβαθμίσεις στα «σημεία» έγιναν στην Porsche Taycan. Δείτε τις διαφοροποιήσεις στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα έρθει τους επόμενους μήνες...

Βρείτε μας στο

Τα σημεία στα οποία αναβαθμίστηκε η Porsche Taycan γνωστοποίησε η γερμανική φίρμα. Το ανανεωμένο μοντέλο θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο και οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως τη διαδικασία φόρτισης αλλά και τις επιδόσεις της. Ας τις δούμε αναλυτικότερα!

Διαβάστε επίσης: Porsche Panamera, νέο ρεκόρ κατηγορίας στο Nurburgring (+video) 

Σύμφωνα με την εταιρεία από το Zuffenhausen, το αναβαθμισμένο μοντέλο θα είναι οριακά ταχύτερο. Με τη νέα ρύθμιση του «launch control», η επιτάχυνση σε 0-200 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται πλέον σε 9,6 δευτερόλεπτα (0,2″ ταχύτερα). Αλλαγή υπάρχει και στο έγχρωμο «head-up display», το οποίο πλέον προβάλλει και τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Άλλο ένα ενδιαφέρον νέο στοιχείο είναι λειτουργία Smartlift. Εκμεταλλευόμενο το σύστημα αερανάρτησης, δίνει τη δυνατότητα στην Taycan να προσαρμόζει αυτόματα το ύψος ανάλογα με το οδόστρωμα. Για παράδειγμα σε ένα υπόγειο πάρκινγκ το αυτοκίνητο θα ανυψώνεται και στον αυτοκινητόδρομο θα χαμηλώνει για βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς.

Video: Δες πως φτιάχνεται η ηλεκτρική Porsche Taycan σε 30 λεπτά!

Σε επίπεδο φόρτισης έχουν γίνει οι περισσότερες αναβαθμίσεις. Η νέα Porsche Taycan διατίθεται πλέον προαιρετικά και με έναν ταχυφορτιστή 22 kW, ο οποίος μειώνει στο μισό το χρόνο φόρτισης συγκριτικά με τον συμβατικό των 11 kW. Ταυτόχρονα, υπάρχει η νέα δυνατότητα «Plug & Charge», όπου η αναγνώριση του οχήματος γίνεται αυτόματα και η διαδικασία πληρωμής ολοκληρώνεται χωρίς να προβεί σε κάποια ενέργεια ο ιδιοκτήτης.

Τέλος, η αναβαθμισμένη Porsche Taycan θα είναι διαθέσιμη στα εξής νέα χρώματα: Mahogany Metallic, Frozenberry Metallic, Cherry Metallic, Coffee Beige Metallic, Chalk, Neptune Blue και Ice Grey Metallic. Εννοείται πως το πακέτο «Carbon Sport Design», το οποίο περιλαμβάνει αξεσουάρ από ανθρακονήματα, παραμένει διαθέσιμο.