Απίστευτο ποσό γι’ αυτό το Toyota 2000GT του 1967

Είναι ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα της Toyota και κατασκευάστηκαν μόλις 67 σαν κι αυτό. Δείτε πόσο πωλήθηκε αυτό το Toyota 2000GT...

Βρείτε μας στο

Από πολλούς θεωρείται ως το σημαντικότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της Toyota και γενικότερα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το εικονιζόμενο Toyota 2000GT πωλήθηκε έναντι τρομακτικού ποσού.

Διαβάστε επίσης: Πως θα ήταν ένα σύγχρονο Toyota 2000GT; (+video)

Πρόκειται για ένα από τα μόλις 62 αριστεροτίμονα Toyota 2000GT που πωλήθηκαν στις Η.Π.Α. Σε όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από τρεις ιδιοκτήτες, με τον τελευταίο να ανανεώνει το χρώμα του αμαξώματος στο ίδιο “Solar Red”. Ασφαλώς παραμένει σε υπερβολικά άριστη κατάσταση και στο καντράν αναγράφονται 1.300 μίλια, δηλαδή περίπου 2.100 χιλιόμετρα.

Κάτω από το τεράστιο καπό συναντάμε ένα 6κύλινδρο σε σειρά ατμοσφαιρικό μοτέρ χωρητικότητας 2λίτρων, που αποδίδει 150 ίππους και 175 Nm ροπής. Την τροφοδοσία με καύσιμο αναλαμβάνουν τρία καρμπυρατέρ της γαλλικής Solex, ενώ η κίνηση περνά στον πίσω άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Όπως ήδη αναφέραμε, τα αριστεροτίμονα σαν κι αυτό που πωλήθηκε είναι εξαιρετικά σπάνια. Το ίδιο ισχύει και συνολικά για τα Toyota 2000GT, αφού κατασκευάστηκαν μόλις 351 αντίτυπα. Αυτός ο αριθμός παραγωγής το καθιστά ως ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα στην ιστορία της Toyota. Η παραγωγή έλαβε χώρα σε μονάδα της Yamaha, όπου πολλές διαδικασίες έγιναν στο χέρι. Εννέα από τα αυτοκίνητα της παραγωγής φέρουν μεγαλύτερο κινητήρα 2,3 λίτρων και τα τρία εξ’ αυτών έχουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο RM Sotheby’s και το τελικό ποσό έφτασε στα 912.500 δολάρια (περίπου 781.500 ευρώ). Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την επίσημη αγγελία και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.