“Απολύονται” οι πιστοί στρατιώτες… Στάγιερ!

Μετά από σχεδόν μισό αιώνα υπηρεσίας στον Ελληνικό Στρατό τα θρυλικά Στάγιερ (Steyr) απολύονται όπως όλα δείχνουν.

Βρείτε μας στο

Αυτό τουλάχιστον λέει το ρεπορτάζ που προέρχεται από το Υπουργείο Άμυνας, καθώς τα αγέρωχα αυτά φορτηγά κρίνονται πλέον ως ανεπαρκή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ελληνικά στρατεύματα.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το γεγονός πως είναι γερασμένα και καταπονημένα. Εξάλλου εδώ και χρόνια έχει μπει στο πρόγραμμα η αντικατάστασή τους, κάτι τέτοιο όμως δεν το επέτρεπαν οι οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Κάτι που πλέον μοιάζει εφικτό, με το υπουργείο να ετοιμάζει αγορά νέου στόλου φορτηγών, προφανώς νεότερης ηλικίας, χωρίς πάντως να υπάρχουν πληροφορίες για το ποια θα είναι τα νέα φορτηγά.

Για την ιστορία να πούμε πως το Steyr 680 όπως είναι η ονομασία του θρυλικού αυτού φορτηγού που άφησε εποχή στον Ελληνικό Στρατό, κατασκευαζόταν στην Αυστρία, ενώ για 15 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1972 έως και το 1987 η παραγωγή του γινόταν και επί ελληνικού εδάφους από την Στάγιερ Ελλάς ΑΒΕ (η οποία μετεξελίχθηκε σε ΕΛΒΟ).

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ από το Υπουργείο Άμυνας, ο υφυπουργός άμυνας στρατηγός εα Αλκιβιάδης Στεφανής φέρεται να έχει εκπονήσει σχέδιο αναβάθμισης του G3 με την προσθήκη εξαρτημάτων και την μετεξέλιξη των A3 σε A4+. Προσφορές για το έργο αυτό θα μπορούσαν να υποβάλλουν μια σειρά από αμυντικές βιομηχανίες διεθνώς συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής HK από την οποία το αγόρασε αρχικά η Ελλάδα.

Πηγή: Crisis Monitor

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr