Audi: Τεχνολογία OLED στα φώτα, για ασφάλεια και στιλ (+video)

Η νέα γενιά OLED φωτιστικών σωμάτων της Audi κάνει τα μοντέλα της ακόμη πιο εντυπωσιακά ενώ συνεισφέρει και στον τομέα της ασφάλειας.

Βρείτε μας στο
Audi OLED φωτιστικά σώματα τεχνολογία

H Audi έχει υιοθετήσει τεχνολογία οργανικών διόδων εκπομπής φωτός ή organic light-emitting diodes, ευρέως γνωστές ως OLED, ήδη από το 2016, μια τεχνολογία που έχει γίνει γνωστή στο κοινό κυρίως από τις οθόνες των νέας γενιάς smartphone αλλά και από τα πάνελ των σύγχρονων τηλεοράσεων.

Η Audi, στην αιχμή των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί στα φωτιστικά της σώματα, παρουσίασε μαζί με το ανανεωμένο Q5 και την επόμενη γενιά των OLED φωτιστικών σωμάτων της.

H ψηφιοποίηση έχει μπει πλέον σε μια νέα εποχή και η νέα τεχνολογία υπόσχεται να βελτιώσει την οδική ασφάλεια ενώ είναι η πρώτη που επιτρέπει την εξατομίκευση της φωτεινής “υπογραφής” των πίσω φώτων.

Διαβάστε επίσης: Ανανεωμένο Audi Q5 με παγκόσμια πρωτιά

Οι πηγές φωτός OLED βασίζονται ως πάνελ, σε αντίθεση με τα LED τα οποία εκπέμπουν φως σημειακά. Σύμφωνα με την Audi, η αρχή λειτουργίας των OLED, ως ολιστική φωτεινή πηγή και όχι εκπομπή φωτός από επιμέρους σημεία, έχει πολλαπλά οφέλη: το φως των OLED είναι εξαιρετικά ομοιογενές, απεριόριστα ρυθμιζόμενο και επιτυγχάνει πολύ υψηλή αντίθεση. Επιπλέον, μπορεί να κατατμηθεί, με τα τμήματα αυτά να ελέγχονται ξεχωριστά και να μπορούν να αναπτύξουν διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας, με ελάχιστα κενά μεταξύ τους. Μιας και μιλάμε για πίσω φωτιστικά σώματα, η κάθε φωτιστική μονάδα δεν απαιτεί ανακλαστήρες, οπτικές ίνες ή παρόμοια οπτικά. Αυτό καθιστά τις μονάδες OLED πολύ αποδοτικές, ελαφριές και επίπεδες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ελευθερία έκφρασης των σχεδιαστών.

Ένα στοιχείο φωτισμού OLED έχει πάχος μόλις ένα χιλιοστό, ενώ οι συμβατικές λύσεις LED απαιτούν πολύ μεγαλύτερα εγκατεστημένα βάθη, από 20 έως 30 χιλιοστά. Η ενεργειακή απαίτηση ενός OLED είναι και πάλι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη των LED, εάν οι τελευταίες επιτύχουν παρόμοια ομοιογένεια, για λόγους σύγκρισης.

Η τεχνολογία OLED της Audi έκανε το ντεμπούτο της στην παραγωγή στα πίσω φώτα του Audi TT RS, το 2016. Μέχρι τώρα, τα μοντέλα Audi που χρησιμοποιούν τεχνολογία φωτισμού OLED είχαν έως και τέσσερα ξεχωριστά ελεγχόμενα, πολύπλοκα τμήματα φωτισμού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα μεμονωμένο, καθορισμένο σχέδιο φωτισμού.
Ο μεγαλύτερος αριθμός μεμονωμένων ελεγχόμενων τμημάτων μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί τυχαία, με συνεχή μεταβλητότητα φωτεινότητας. Στο Q5, χρησιμοποιούνται σήμερα τρία πλακίδια των έξι μονάδων, με άλλα λόγια 18 τμήματα ανά “λάμπα”.

Η υψηλή ακρίβεια και η μεγάλη μεταβλητότητα προσφέρουν στους σχεδιαστές φωτός πολλές δυνατότητες, χρησιμοποιώντας μόνο έναν τύπο υλικού. Οι πελάτες του Q5 που επιλέγουν ψηφιακή τεχνολογία OLED έχουν τη δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών φωτιστικών υπογραφών στα πίσω φώτα, κατά την αγορά του αυτοκινήτου τους. Στη «δυναμική» λειτουργία του Audi drive select, τα πίσω φώτα αλλάζουν επίσης σε μία πιο δυναμική υπογραφή. Επιπλέον, μπορούν να εφαρμοστούν κινούμενα φωτιστικά εφέ, όπως σενάρια άφιξης/αναχώρησης από το αυτοκίνητο, καθώς και τα δυναμικά φλας που έχουν πλέον ενσωματωθεί στις νέες μονάδες λαμπτήρων.

Στο νέο Q5, η Audi έχει εφαρμόσει και την ειδοποίηση εγγύτητας μια χρήσιμη λειτουργία που ενημερώνει επί της ουσίας τον οδηγό του οχήματος που πλησιάζει το γερμανικό SUV από πίσω.

Έτσι όταν ένα άλλο αυτοκίνητο πλησιάσει από πίσω ένα σταματημένο στο φανάρι Q5, σε λιγότερο από δύο μέτρα, όλα τα τμήματα των πίσω φώτων OLED ανάβουν. Όταν το Q5 αρχίσει να κινείται, επιστρέφει στην αρχική υπογραφή φωτός. Αυτό είναι απλώς ένα αρχικό παράδειγμα της επικοινωνίας Car-2-X του αυτοκινήτου με το περιβάλλον του.

Στο μέλλον και και εφόσον το επιτρέψει η νομοθεσία δεν είναι απίθανο τα προκαθορισμένα φωτιστικά προειδοποιητικά σήματα να υιοθετηθούν από τους κατασκευαστές – μία τεχνολογική εξέλιξη αντίστοιχη των πίσω φώτων που ενεργοποιούνται κατά το φρενάρισμα. Μάλιστα, ενδέχεται στα πίσω φώτα να εμφανίζονται προκαθορισμένα σύμβολα για να παρέχουν σε άλλους χρήστες του δρόμου έγκαιρες προειδοποιήσεις για κινδύνους, όπως ολισθηρούς δρόμους ή το τέλος ενός μποτιλιαρίσματος στην εθνική οδό.

Η ανάπτυξη και η έγκριση των πρώτων δυναμικών φλας είναι ένα καλό παράδειγμα της αποτελεσματικής στη συνεργασία της Audi με τις νομοθετικές αρχές. Οι ερευνητές παρουσιάζουν πιθανές τεχνολογίες και στη συνέχεια τις προσαρμόζουν ανάλογα με τις ανάγκες -κάτι που διευκολύνει την αναγνώριση και νομοθετική έγκριση νέων ιδεών που μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση της ασφάλειας στους δρόμους για όλους τους χρήστες.

Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο video

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr