Μπάγερν: Ο… Δούρειος Ίππος της Audi στο Μόναχο!

Η Audi και η Μπάγερν Μονάχου, συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους και τη νέα δεκαετία, αφήνοντας την BMW χωρίς... ομάδα.

Βρείτε μας στο

Πριν από μισό χρόνο περίπου, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες πως η BMW βρίσκεται σε συζητήσεις με την FC Bayern München AG για την εξαγορά του μερίδιου της Audi στην ομάδα αλλά και για συνεργασία έως το 2025. Κάτι λογικό αφού η BMW έχει έδρα το Μόναχο και θα ήθελε όσο τίποτε άλλο να συνεργαστεί με τη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης.

Τελικά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και έτσι η Audi θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της ως αποκλειστικός συνεργάτης της ποδοσφαιρικής ομάδας στο χώρο της αυτοκίνησης από το 2002. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Audi είναι μέτοχος της FC Bayern München AG από το 2011. Κοινές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος αυτής της συνεργασίας. Το Audi Cup, που διεξάγεται κάθε χρόνο λίγο πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν, στο Allianz Arena, κατατάσσεται στα κορυφαία τουρνουά υψηλού επιπέδου της Ευρώπης.

Στην επόμενη δεκαετία, η στρατηγική συνεργασία των δύο brands θα επικεντρωθεί στους τομείς του καινοτόμου μάρκετινγκ και της ηλεκτροκίνησης. Πλέον, όλοι οι παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας της Γερμανίας μπαίνουν στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης και θα οδηγούν Audi e-tron για το 2020.

Η FC Bayern, ως ένα από τα πλέον λαοφιλή διεθνή clubs στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, με περισσότερους από 650 εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, θα δημιουργήσει νέες κοινές ευκαιρίες marketing και για τα δύο brands, σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται και η Κίνα, η σημαντικότερη αναπτυσσόμενη αγορά για την Audi, όπου η Μπάγερν έχει περίπου 135 εκατομμύρια οπαδούς!

bayern

Ο Karl-Heinz Rummenigge, διάσημος παλαίμαχος επιθετικός της βαυαρικής ομάδας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayern München AG, δήλωσε «ευτυχής για την επέκταση της συνεργασίας μας με την Audi. Για την FC Bayern, η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική στρατηγική κίνηση προς τα εμπρός. Η Bayern και η Audi συνεργάζονται με σεβασμό και προς όφελος και των δύο εμπορικών σημάτων ήδη για σχεδόν δύο δεκαετίες. Τώρα είναι βέβαιο ότι αυτή η εταιρική σχέση θα αναβαθμιστεί περισσότερο με καινοτόμες ενέργειες στο μέλλον».

Για το σύνολο του στόλου που παρέχει η Audi στην FC Bayern, έχει συμφωνηθεί μέση μέγιστη τιμή 95 γραμμαρίων CO2/km για ολόκληρη τη διάρκεια της συμφωνίας. Αυτό πρακτικά ισοδυναμεί με τη νομική απαίτηση που πρέπει να πληρούν οι στόλοι των κατασκευαστών από τον Ιανουάριο του 2020.

Μάλιστα, η Audi έχει επίσης επεκτείνει τη συνεργασία με τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ της FC Bayern. Μία συνεργασία που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται πλέον μέχρι το 2023, με τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας να διεξάγονται στο Audi Dome ενώ οι παίκτες και τα στελέχη της ομάδας μπάσκετ θα συνεχίσουν να οδηγούν μοντέλα της Audi.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr