Bucket καθίσματα στα μέτρα σας με τη “βοήθεια” του 3D printing

Με την αξιοποίηση της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η Porsche είναι πλέον σε θέση να προσφέρει πραγματικά bucket καθίσματα ακριβώς στα μέτρα του σώματος σας!

Βρείτε μας στο
2020 Porsche 3D bucket καθίσματα

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές έχουν αρχίσει να απελευθερώνουν τους σχεδιαστές και ερευνητές όλων των κατασκευαστών και δίνουν πλεόν λύσεις σχεδόν σε κάθε τομέα ενός αυτοκινήτου ξεχωριστά. Η νέα υπηρεσία εξατομίκευσης ενός bucket καθίσματος που εξετάζει και περουσίασε η Porsche ωφείλεται επίσης στους 3D εκτυπωτές και έρχεται να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία στους ενδιαφερόμενους έχοντας παράλληλα έντονο “αγωνιστικό άρωμα”.

“Το κάθισμα είναι το σημείο επαφής μεταξύ ανθρώπου και οχήματος και αυτό είναι σημαντικό για σπορ χειρισμούς ακριβείας. Γι αυτό και τα εξατομικευμένα καθίσματα είναι στάνταρ στα αγωνιστικά αυτοκίνητα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με το 3D εκτυπωμένο bucket κάθισμα δίνουμε ξανά την ευκαιρία στους οδηγούς αυτοκινήτων ευρείας παραγωγής να βιώσουν την εμπειρία της μεταφοράς τεχνολογίας από τους αγώνες στο δρόμο”, δήλωσε για τη νέα δημιουργία των Γερμανών ο Michael Steiner, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche για την Έρευνα και την Εξέλιξη.

Με τη χρήση 3D εκτυπωτών η Porsche είναι πλέον σε θέση να φέρει τις επενδύσεις και το “αφρώδες” ενός γνήσιου bucket καθίσματος (ενιαία πλάτη και κάθισμα) πολύ κοντά στα μέτρα και τον σωματότυπο ενός οδηγού. Σε αυτό το στάδιο δίνει τη δυνατότητα επιλογές μεταξύ τριών διαφορετικών επιπέδων σκληρότητας για το 3D εκτυπωμένο αφρώδες που μοιάζει με κυψελωτό χωροδικτύωμα, ενό στο μέλλον μπορεί να υπάρξει και δυνατότητα πλήρως εξατομίκευσης.

Η Porsche αναφέρει επίσης ότι πέρα από τα αυξημένα επίπεδα εργονομίας και άνεσης, τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα τμήματα προσφέρουν περαιτέρω δυνατότητα εξατομίκευσης στο αισθητικό κομμάτι, μικρότερο συγκριτικά βάρος για το προϊόν αλλά και βελτιωμένα επίπεδα αερισμού για την πλάτη και τα πόδια του οδηγού.

Αρχικά αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη για τις 911 και 718 από τις αρχές Μαΐου, με την Porsche να πραγματοποιεί παράλληλα και δοκιμές εντός πίστας χρησιμοποιώντας ζώνες έξι σημείων. Κάτι μας λέει ότι θα το δούμε και στα αγωνιστικά τους με τους Γερμανούς να περιμένουν και τα σχόλια των καταναλωτών για την περαιτέρω εξέλιξη των καθισμάτων της.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr