Δάνεια-μαμούθ από τις εταιρείες αυτοκινήτου λόγω COVID-19

Τα μεγαλύτερα δάνεια χρειάστηκε ο τομέας της αυτοκίνησης για να αντέξει το δυνατό «χτύπημα» του COVID-19. Στα 132 δισ. δολάρια το συνολικό ποσό...

Βρείτε μας στο
2019 Porsche Macan GTS νέα

Από την εξάπλωση του COVID-19 και μετά, η μείωση της ζήτησης σε αυτοκίνητα ήταν καθολική. Ταυτόχρονα, αρκετά εργοστάσια έβαλαν λουκέτο με αποτέλεσμα η στροφή σε δάνεια να ήταν αναπόφευκτη.

Kia: Ο COVID-19 θα αλλάξει τα υλικά των αυτοκινήτων

Το συνολικό ποσό δανεισμού του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έφτασε στα 132 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο. Μέχρι σήμερα παραμένει ο τομέας της παγκόσμιας αγοράς που δέχθηκε τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά σε μορφή δανείων. Η έγκριση των περισσότερων δανείων ήρθε την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου.

Από το σύνολο των 132 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα 79 δισ. ήταν νέα δάνεια και τα 53 ήταν πόσα που προέκυψαν από αναχρηματοδότηση ήδη υπαρχόντων δανείων. Ήδη, βέβαια, από τις αρχές του Ιουλίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής.

Διαβάστε επίσης: Πως κινήθηκε η αγορά νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Μάιο;

Αξιοσημείωτη περίπτωση είναι αυτή της Ford, η οποία έχει ήδη αποπληρώσει μεγάλο ποσοστό από τα δάνειά της λόγω σημαντικής αύξησης των πωλήσεων της το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: bloomberg.com