Διαπρεπείς Έλληνες: Αλέξανδρος Λιώκης

Οι συμπατριώτες μας που διαγράφουν ενδιαφέρουσα επαγγελματική πορεία στο εξωτερικό αυξάνονται και πληθύνονται, γεγονός που είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνο.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Ένας ακόμη νέος που έχει μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθεί είναι ο Αλέξανδρος Λιώκης, ο οποίος μετά τις σπουδές Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, βρήκε στην Ιταλία τον κατάλληλο τόπο ώστε να ανθίσει το σχεδιαστικό του ταλέντο, κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στον Σχεδιασμό Αυτοκινήτων του Instituto Europeo Design στο Τορίνο. Οι ικανότητές του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους Ιταλούς, καθώς το 2013 η πτυχιακή του εργασία “Alfa Romeo Gloria” ξεχώρισε, αποτελώντας το  “διαβατήριό” του για την επίσημη είσοδο στο μαγευτικό κόσμο του σχεδιασμού αυτοκινήτων.

– Η σχέση μου με την αυτοκίνηση ξεκίνησε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αφού από μικρός έπαιζα και ασχολούμουν με τα αυτοκίνητα. Αρχικά έκανα μοντελισμό και στην συνέχεια, ανακατασκεύαζα κλασσικά αυτοκίνητα μαζί με τον δίδυμο αδερφό μου. Όταν ήμασταν 13 ετών, ξεκινήσαμε την ανακατασκευή του πρώτου αληθινού μας αυτοκινήτου, που ήταν μια Citroen DS του 1969.

– Στον σχεδιασμό αυτοκινήτων με ώθησε η ενασχόληση με τις φανοβαφές στα πλαίσια των ανακατασκευών. Ο θαυμασμός μου για την DS, με έκανε να λατρέψω το μέταλλο και τις επιφάνειες.  Σε αυτό το σημείο, κατάλαβα ότι ήθελα να σχεδιάζω αυτοκίνητα.


– Στην Ιταλία δε βρέθηκα τυχαία, καθώς εκεί με οδήγησαν η αγάπη μου για τα ιταλικά αυτοκίνητα και οι δυνατότητες που μας παρείχε η σχολή. Εκτός των άλλων, το Τορίνο είναι η Μέκκα του σχεδιασμού αυτοκινήτων, με ξακουστούς οίκους σχεδιασμού που πάντα θαύμαζα.

– Στην Alfa Romeo εργάζομαι ως Senior Exterior Designer. Αντικείμενο της εργασίας μου είναι να δημιουργώ και να προτείνω μοντέρνα σχήματα και ιδέες για τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo όσον αφορά στον εξωτερικό σχεδιασμό, ξεκινώντας από ένα απλό σκίτσο και συνεχίζοντας με πήλινο μοντέλο. Αν η συγκεκριμένη πρόταση προχωρήσει, περνάει στο επόμενο στάδιο που σε συνεργασία με όλη την ομάδα σχεδιασμού και τους μηχανολόγους, εξελίσσεται ώστε να περάσει στην παραγωγή.

 – Πιστεύω πως οι βασικές πηγές έμπνευσης για έναν σχεδιαστή αυτοκινήτων σήμερα είναι κάτι πολύ προσωπικό. Προσωπικά, αντλώ έμπνευση από τα ιστορικά μοντέλα της Alfa Romeo, από την αρχιτεκτονική και τη φύση γενικότερα.

– Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει διαφοροποιήσει τη δική μας εργασία σε σχέση με τη δεκαετία του 50-60. Αν και η βασική ιδέα ξεκινάει συνήθως από ένα απλό σκίτσο, στη συνέχεια με τη βοήθεια των υπολογιστών με τρισδιάστατα μοντέλα και την εικονική πραγματικότητα, μπορούμε να έχουμε μια άμεση εικόνα για το πώς θα δείχνει το τελικό προϊόν, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα. Επίσης, με νέες τεχνολογίες όπως η 3D εκτύπωση, η κατασκευή των μοντέλων είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

– Όνειρό μου για το μέλλον είναι, σε επαγγελματικό επίπεδο, να δημιουργήσουμε με την ομάδα μου αυτοκίνητα που ο κόσμος θα θυμάται και θα αγαπήσει. Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να κάνω μια ωραία, υγιή οικογένεια.

Who is who: Ο Αλέξανδρος Λιώκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και το 2011 βρέθηκε στο φημισμένο I.E.D. (Instituto Europeo Design), στο Τορίνο της Ιταλίας, για μεταπτυχιακό στον Σχεδιασμό Αυτοκινήτου. Η πτυχιακή του εργασία, σε συνεργασία με την Alfa Romeo ξεχώρισε και παρουσιάστηκε σε κλίμακα 1:1 στην Έκθεση Γενεύης, το 2013 (Alfa Romeo Gloria). Έκτοτε ανήκει στο δυναμικό του ιταλικού Group, συνεργαζόμενος τόσο με την Alfa Romeo όσο και με την Maserati.  Έχει δουλέψει για το πρωτότυπο Maserati Alfieri 2014 αλλά και για την Alfa Romeo Giulia. Σήμερα, εργάζεται στην Alfa Romeo ως Senior Exterior Designer και παράλληλα διδάσκει στο IED.

Η σειρά συνεντεύξεων “Διαπρεπείς Έλληνες” είναι αφιερωμένη σε συμπατριώτες μας οι οποίοι διακρίνονται στον τομέα τους στο εξωτερικό, τιμώντας με αυτό τον τρόπο και τη χώρα μας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]