Έφτασε η 3D οθόνη πληροφοριών, από την Continental!

Η νέα γενιά οθονών με 3D γραφικά βρίσκεται στην παραγωγή με την Continental να παρουσιάζει την δική της πρόταση που έκανε ήδη ντεμπούτο σε μοντέλο.

Βρείτε μας στο
Continental 3D οθόνη πληροφοριών

Με τη νέα της δημιουργία, η γερμανική Continental υπόσχεται πραγματική τρισδιάστατη απεικόνιση για τα γραφικά της οθόνης πληροφοριών του οδηγού, χωρίς μάλιστα τη χρήση ειδικών γυαλιών, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε μοντέλο ευρείας παραγωγής, με το προηγμένο σύστημα να κάνει το ντεμπούτο στο νέο μοντέλο της Genesis, GV80.

Για να πετύχει τον στόχο της και να παρουσιάσει πραγματικά τρισδάστατα γραφικα η Continental εφάρμοσε τεχνολογίες που επιτρέπουν την τρισδιάστατη απεικόνιση ενός “αντικειμένου”, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τη θέση του κεφαλιού του οδηγού αλλά και το πού κοιτούν τα μάτια του. Όλα αυτά μάλιστα χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, όπως άλλωστε ίσως γνωρίζουμε και από τις σύγχρονες τηλεοράσεις που έχουμε σπίτι.

Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν κάμερες που παρατηρουν την κίνηση των ματιών και προσαρμόζουν αυτόματα το σχήμα του “αντικειμένου” που κοιτάζουν προβάλλοντας το σε δύο διαφορετικές εικόνες από ελαφρώς διαφορετική γωνία, μία για το δεξί και μία το αριστερό μάτι.
Έτσι καταφέρνουν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο και να τον κάνουν να αντιλαμβάνεται αυτό που έχει μπροστά του ως ένα τρισδιάστατο αντικείμενο και όχι ως δύο εικόνες που έχουν δημιουργηθεί σε δύο διαστάσεις αξιοποιόντας ουσιαστικά την στερεοσκοπία.

“Με τον ευρείας παραγωγής πίνακα πληροφοριών μας να περιλαμβάνει και αυτόματη 3D στερεοσκοπική τεχνολογία, ανεβάζουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ μηχανής και ανθρώπου σε ένα νέο επίπεδο και βάζουμε τα θεμέλια για την διαισθητική επικοινωνία στην διασυνδεδεμένη καμμπίνα του μέλλοντος”, σχολιάζει σχετικά ο Δρ. Frank Rabe, επικεφαλής του τμήματος HMI (Human Machine Interface) της Continental, ο οποίος υπογραμμίζει παράλληλα και ότι έχουν παρθεί και τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια του οδηγού και τον επιβαινόντων.

Στο αυτόνομο μέλλον η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει οθόνες προβολής τρισδιάστατης εικόνας για όλους τους επιβαίνοντες, οι οποίες δεν θα χρειάζονται ούτε τις κάμερες του σημερινού σηστήματος. Έτσι θα προσφέρει 3D εμπειρία προς όλους αλλά και τη δυνατότητα νέων τρόπων επικοινωνίας όπως είναι οι για παράδειγμα τηλεδιασκέψεις και φυσικά οι ταινίες.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr