Έλληνες οδηγοί: Πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στις… βρισιές

Όχι πως δεν το γνωρίζαμε, αλλά πλέον ήρθε και η πιστοποίηση από σχετική έρευνα για να μας δώσει το χρυσό μετάλλιο, καθώς είμαστε ο πιο ανάγωγος λαός πίσω από το τιμόνι.

Βρείτε μας στο

Αρνητικά, αν μη τι άλλο, είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από την IPSOS για λογαριασμό της Vinci Autoroutes Foundation και κατέδειξε πως ως λαός κάθε άλλο παρά καλή είναι η συμπεριφορά μας, όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν 11 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία, Ολλανδία και Ελλάδα) βγήκαμε πρώτοι στην κατηγορία των οδηγών που βρίζουν με ποσοστό 71% (όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο 56%), ενώ πίσω μας ήταν οι Γάλλοι με 69%.

Μάλιστα, ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός πως το 45% των Ελλήνων οδηγών εξακολουθεί να οδηγεί χωρίς τη ζώνη ασφάλειας, ενώ το 60% παραδέχθηκε πως χρησιμοποιεί κάποιου είδους ηλεκτρονική συσκευή την ώρα της οδήγησης (ακόμη μία πρωτιά, την οποία αυτή την φορά την μοιραστήκαμε με τους Ιταλούς).

Πάντως, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθείς της έρευνας, παραδέχτηκαν ότι η αιτία των περισσότερων ατυχημάτων είναι η έλλειψη προσοχής όταν οδηγούμε. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως στο μέλλον θα βελτιώσουμε την οδηγική συμπεριφορά μας, σεβόμενοι τόσο τους άλλους χρήστες των δρόμων όσο και τον ίδιο μας τον εαυτό και φυσικά τους επιβάτες μας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr