Ελληνική Αγορά Νέων Αυτοκινήτων: Με έκπληξη ξεκίνησε η χρονιά

Ο Ιανουάριος είναι μήνας σημαντικός για την αγορά νέων αυτοκινήτων καθώς δίνει μία σαφή εικόνα του τι πρέπει να περιμένουμε από το εκάστοτε έτος.

Βρείτε μας στο

Με τους καλύτερους οιωνούς αλλά και μία έκπληξη, ξεκίνησε φέτος η αγορά νέων αυτοκινήτων στην χώρα μας, καθώς ο Ιανουάριος έκλεισε με σημαντική άνοδο στις ταξινομήσεις, της τάξης του 6,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων, τον φετινό Ιανουάριο ταξινομήθηκαν 9.785 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι είχαν ταξινομηθεί 9.210 νέα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση και τα στοιχεία του συνδέσμου, η δημοφιλέστερη κατηγορία ήταν αυτή των μικρών μοντέλων (B-Segment) η οποία κατέχει μερίδιο 30,2% της αγοράς, ενώ ακολουθούν τα C-SUV με μερίδιο 21,2%.

Όσον αφορά τώρα στο καύσιμο που επιλέγει ο Έλληνας, τουλάχιστον αυτό τον πρώτο μήνα του έτους, η βενζίνη κυριάρχησε με ποσοστό άνω του 50% και συγκεκριμένα 58,3%. Ακολούθησε το πετρέλαιο με 27,7%.

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως και τα δύο καύσιμα έχασαν ποσοστό 3,2% και 4,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Και κάπου εδώ έρχεται η έκπληξη, στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω! Αυτή μας έρχεται λοιπόν από τα υβριδικά αυτοκίνητα. Μεγάλος κερδισμένος η κατηγορία των υβριδικών η οποία έφτασε το 11,6% (διπλάσιο από το ποσοστό των υβριδικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και αύξησε το ποσοστό της κατά 7,2%. Απόδοση που δείχνει πως ίσως ο Έλληνας βάζει στην ζωή του την υβριδική τεχνολογία. Μένει να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά των υβριδικών μέσα στην χρονιά αλλά και αυτή των ηλεκτρικών.

Τα τελευταία, τόσο στην υβριδική τους επαναφορτιζόμενη μορφή όσο και στην αμιγώς ηλεκτρική έχουν μερίδιο αγοράς μόλις 0,6%.