Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: Μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις (+video)

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου είναι ένα στολίδι για την χώρα μας, το οποίο κάθε αυτοκινητόφιλος και όχι μόνο αξίζει να επισκεφθεί και όχι μόνο μία φορά...

Βρείτε μας στο


Σε ένα κτίριο μοναδικής σχεδίασης και αισθητικής, στην καρδιά της Αθήνας (3ηςΣεπτεμβρίου, Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου), στην κορυφή του Πολυχώρου “Capitol”, λειτουργούν τα 5.000 τ.μ. του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Τρεις ολόκληροι όροφοι, αφιερωμένοι στην τεχνολογία και την εξέλιξη των τεσσάρων τροχών, μία «ιστορία» που ξεκινά από τα τέλη του 1800 και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του προηγούμενου αιώνα.

Κατά την διάρκεια της περιήγησης στους χώρους του Ελληνικού Μουσείου, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μοναδικά δείγματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, που σήμερα μπορεί να βρει μόνο στα αντίστοιχα Μουσεία του εξωτερικού ή να διαβάσει για αυτά στη διεθνή βιβλιογραφία.

Μεταξύ των 120 εκθεμάτων της εναλλασσόμενης συλλογής, εκτίθενται μοντέλα φημισμένων οίκων από το παρελθόν που δεν δραστηριοποιούνται πλέον στον χώρο, όπως: AVION VOISIN, ADLER, PACKARD, FACEL VEGA, DELAGE, ISO, DINO, STANGUELINI, SIATA, FRAZER NASH, H.R.G., ELVA, MILLER, OFFENHAUSER, καθώς επίσης και κλασικά μοντέλα δημοφιλών κατασκευαστών του σήμερα όπως: BENTLEY, ROLLS ROYCE, BUGATTI, ASTON MARTIN, BRISTOL, LAMBORGHINI, FERRARI, MASERATI, PORSCHE, MERCEDES, BMW, καθώς και πολλά άλλα ιστορικά αυτοκίνητα παγκοσμίου φήμης που προσφέρουν μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στα όρια του Δακτυλίου, είναι ευκολά προσβάσιμο με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, τρένο, λεωφορεία και τρόλεϊ) και διαθέτει πάρκινγκ 500 θέσεων.

Στα highlights δεν θα μπορούσαμε παρά να αναφέρουμε και τον προσομοιωτή Formula1. Πρόκειται για έναν από τους πιο προηγμένους προσομοιωτές στην Ευρώπη, στον οποίο μπορεί να οδηγήσει ο κάθε επισκέπτης.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου λειτουργεί όλη την εβδομάδα, με γενική είσοδο 8 ευρώ. Τα ομαδικά εισιτήρια, άνω των 10 ατόμων και τα εισιτήρια για ειδικές ομάδες κοστίζουν 5 ευρώ, ενώ η είσοδος για παιδιά έως έξι ετών είναι δωρεάν.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr