Εορτασμοί για τα 55 χρόνια της Ford Mustang (+video)

H Ford Mustang μπορεί επισήμως να έκανε την ευρωπαϊκή της απόβαση το 2015, παρόλα αυτά ο έρωτας των Ευρωπαίων για αυτή ξεκίνησε με τη γέννηση του μοντέλου πίσω στο 1964.

Βρείτε μας στο

Το εμβληματικό muscle car της Ford, η Mustang, γιορτάζει 55 χρόνια παραγωγής και όπως είναι λογικό, διάφορες εκδηλώσεις γίνονται ανά τον κόσμο για να τιμηθεί το αμερικάνικο μοντέλο.

Κορυφαία όλων, η Παγκόσμια Συνάντηση Αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις της Ford στη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, ακριβώς 55 χρόνια από την επίσημη εμπορική κυκλοφορία της Ford Mustang.

Οι ιδιοκτήτες Mustang συναντήθηκαν στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου του αμερικανικού muscle car, ενώ την ίδια μέρα, τα γραφεία της Ford σε Καναδά, Κίνα, Λίβανο, Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ υποδέχτηκαν ιδιοκτήτες Mustang με τα οχήματά τους.

Παράλληλα, στο Dunton της Μ. Βρετανίας, 66 κάτοχοι Mustang πλαισίωσαν με τα οχήματά τους τέσσερα ολοκαίνουργια μοντέλα και κλασικά αυτοκίνητα της ιστορικής συλλογής Ford. Μερικά σχημάτισαν στατικά τον αριθμό “55” ώστε να είναι ορατός από ψηλά με λήψη από drone, όπως μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί.

Πριν πατήσετε όμως το “play” αξίζει να πούμε πως η Ford Mustang ήταν το παγκόσμιο best seller στην κατηγορία των σπορ κουπέ μοντέλων για το 2018 και μάλιστα για τέταρτη συνεχή χρονιά,

είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο αυτοκινήτου που «ταγκάρεται» στο Instagram και ανήκει στα ελάχιστα αυτοκίνητα που παράγονται αδιαλείπτως και για περισσότερο από μισό αιώνα.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr