Επετειακό ρολόι χειρός από την Bentley

Η Bentley συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας και το γιορτάζει με ένα πολυτελές ρολόι χειρός, σε συνεργασία με την Breitling

Βρείτε μας στο


Δύο υπερήφανοι εκπρόσωποι του Βρετανικού lifestyle, η Bentley και η Breitling, φτάνουν στα 17 χρόνια συνεχούς συνεργασίας και δημιούργησαν για την περίσταση, ένα ειδικής έκδοσης, επετειακό ρολόι. Ο λόγος για το Premier Bentley Centenary Limited Edition, με την παρουσίαση να γίνεται στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Έχοντας ως βάση τις κοινές αρχές των δύο εταιρειών, που είναι τα χειροποίητα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, το Centenary Limited Edition αποτελεί τη νέα είσοδο στην πιο πολυτελή συλλογή ρολογιών της Breitling, που ονομάζεται Premier Collection.

Η απαρχή της συνεργασίας μεταξύ των Bentley Motors και Breitling έγινε το 2002, όταν η τελευταία κλήθηκε να δημιουργήσει έναν χρονογράφο για να εξοπλιστεί η νέα τότε, Bentley Continental GT. Η σχέση μεταξύ τους διευρύνθηκε, με δημιουργία ρολογιών που δείχνουν τον κοινό τρόπο εργασίας και λειτουργίας των δύο πλευρών.

Το νέο ρολόι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Bentley Motors και την Breitling. Καταρχάς έχει παραχθεί σε δύο εκδόσεις, μία με κόκκινο χρυσό 18 καρατίων και μία με ανοξείδωτο ατσάλι. Η πρώτη περιλαμβάνει μόλις 200 αντίτυπα και για αυτό, υπάρχει σχετική επιγραφή “ONE OF 200” στο ρολόι, τη στιγμή που η δεύτερη έκδοση προσφέρεται σε 1000 αντίτυπα και έχει ανάλογη επιγραφή. Αμφότερα, διατίθενται με καφέ δερμάτινο λουρί, με το χρώμα να είναι ίδιο με εκείνο του δέρματος στα οχήματα της Bentley, ενώ η έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι περιλαμβάνει εκτός από το δερμάτινο, και λουρί από ανοξείδωτο ατσάλι.

Σε ακόμη μια ένδειξη της σχέσης του ρολογιού με την ιστορία της Bentley Motors, στην αριστερή πλευρά της στεφάνης μεγέθους 42 χιλιοστών, βρίσκεται χαραγμένη η επιγραφή “Bentley”, με πηγή έμπνευσης τα ταμπλό της ιστορικής Bentley “Blower” του 1929.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr