Επίσημο: Το πλάνο της Nissan & τα ευρωπαϊκά της σχέδια (+video)

Την μελλοντική της παρουσία στην Ευρώπη και επίσημα επιβεβαίωσε η Nissan κατά την παρουσίαση του δικού της πλάνου αναδιάρθρωσης.

Βρείτε μας στο
Nissan Πλάνο Ευρώπη 2020-2023

Η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi παρουσίασε με κάθε επισημότητα το επιχειρηματικό της πλάνο που θα την οδηγήσει σε ένα βιώσιμο κερδοφόρο μέλλον, ενώ το ίδιο έκανε και η Nissan με την ανακοίνωση των δικών μελλοντικών επιχειρηματικών σχεδίων, σε επίπεδο εταιρίας.

Ειδικότερα, το πλάνο που παρουσίασαν οι Ιάπωνες, το οποίο και θα υλοποιηθεί την επόμενη 4ετία (2020-2023), έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα σχέδια της Nissan για επιθετική επέκταση και σημαντική αύξηση των πωλήσεων της σε όλο τον κόσμο, ένα πλάνο που εφαρμοζόταν υπό την ηγεσία του Carlos Ghosn. Το νέο πλάνο έχει ως στόχο την επιστροφή σε ένα πιο βιώσιμο σχήμα, φυσικά και από πλευράς κερδοφορίας.

Σε γενικές γραμμές η διοίκηση της Nissan αποφάσισε να μειώσει τον όγκο της ετήσιας παραγωγής κατά 20%, περίπου στα 5,4 εκατ. αυτοκίνητα τη χρονιά, με το τελικό νούμερο να εξαρτάται φυσικά και από τη ζήτηση των μοντέλων της.

Παράλληλα θα βελτιστοποιήσει τη λειτουργία και παραγωγή των εργοστασίων της ακόμη περισσότερο και πάνω από το 80% που βρίσκεται σήμερα, ενώ θα μειώσει την γκάμα των παγκόσμιων μοντέλων της κατά 20% τα επόμενα χρόνια με το σύνολο να κατέρχεται από τα 69 μοντέλα σήμερα στα 55 μοντέλα. Στόχος και η μείωση των πάγιων εξόδων της εταιρίας κατά 2,3 δισ. ευρώ.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στις προθέσεις της για την Ευρώπη είναι και το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Βαρκελώνη της Ισπανίας (από ό,τι καταλαβαίνουμε η απόφαση δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη), ενώ στον υπόλοιπο κόσμο αναμένεται να κλείσει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στην Ινδονησία. Έτσι το εργοστάσιο της στην Ταϊλάνδη θα γίνει η μοναδική παραγωγική της βάση για τις χώρες της ΝΑ Ασίας.

Όπως γνωρίζουμε και από το πλάνο της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, η Nissan θα εστιάσει την “προσοχή” της στις αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Β. Αμερικής, ενώ στα πλάνα της αναφέρεται η έξοδος των Ιαπώνων από την αγορά της Ν.Κορέας, αλλά και της μάρκας Datsun από εκείνη της Ρωσίας.

Στις αγορές της Ε.Ε. η Nissan ανακοίνωσε και επίσημα την μελλοντική της παρουσία η οποία θα επιτευχθεί και μέσω των συνεργασιών της με τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας, όπως άλλωστε και για τις αγορές της Ν. Αμερικής.

Αναφορικά με τα παγκόσμια μοντέλα της η ιαπωνική εταιρία θα εστιάσει στις κατηγορίες C (μικρομεσαία) και D (μεσαία), ενώ αναμένεται να παρουσιάσει συνολικά 12 μοντέλα τους επόμενους 18 μήνες.

Ισχυρότερη θα είναι η παρουσία της και στα ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα με τους Ιάπωνες να αναμένουν ετήσιες πωλήσεις από αυτά στο ένα εκατ. μονάδες έως και το 2023. Επίσης η Nissan θα εξοπλίσει με τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού “ProPILOT” περισσότερα από 20 μοντέλα της σε 20 αγορές σε όλο τον κόσμο με στόχο να παράγει 1,5 εκατ. μονάδες το χρόνο που θα φέρουν τα ProPILOT συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης στον εξοπλισμό τους.

“Το σχέδιο μεταμόρφωσης μας στοχεύει στην εξασφάλιση μιας σταθερής ανάπτυξης έναντι της επέκτασης μέσω υπερβολικών πωλήσεων. Θα συγκεντρωθούμε τώρα εκεί που είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και θα βελτιστοποιήσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα διατηρώντας παράλληλα οικονομική πειθαρχία και εστιάζοντας στα καθαρά έσοδα ανά μονάδα, για να φτάσουμε στην κερδοφορία. Αυτά συμπίπτουν και με την “ανάπλαση” της κουλτούρας που έχουμε ορίσει ως “Nissan-ness”, για μία νέα εποχή.”, δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Makoto Uchida.

Η Nissan προμηνύει ένα “συναρπαστικό μέλλον” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και αναφορικά με την γκάμα των μοντέλων της τα επόμενα χρόνια, παρουσιάζοντας παράλληλα το ακόλουθο video.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr