Επιστροφή πινακίδων εν όψει Πάσχα

Το... έθιμο της επιστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, στους παραβάτες τηρείται και φέτος. Δείτε ποιοι είναι αυτοί που θα μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους.

Βρείτε μας στο

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με απόφαση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου, τίθεται σε ισχύ η επιστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας και οι άδειες οδήγησης των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοχοί τους στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η παραπάνω απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

Του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018 (εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία -άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν.4530/2018).

Φυσικά, προκειμένου οι παραβάτες να πάρουν πίσω τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να πληρώσουν το διοικητικό πρόστιμο που τους αναλογεί.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr