Επιτροπή ανταγωνισμού: Τα πρώτα ευρήματα σχετικά με τις τιμές καυσίμων στην Ελλάδα

Γίνεται λόγος για ύπαρξη καρτέλ και... ασυμμετρία στις προσαρμογές των τιμών! Πάμε να δούμε τι αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων στην Ελλάδα...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
πρατήριο καυσίμων

Μία μελέτη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με τον κλάδο των πετρελαιειδών έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και ήδη αποκαλύπτονται τα πρώτα, πρώιμα συμπεράσματα. Πάμε να δούμε τι είναι η “ασυμμετρία στις προσαρμογές των τιμών” και το φαινόμενο “Rockets & Feathers”, όπως τα αναφέρει η επιτροπή!

Τα πρώτα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ασυμμετρία στις προσαρμογές των τιμών. Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι τιμές αγοράς για τους οδηγούς αυξάνονται αμέσως όταν αυξάνεται η τιμή αγοράς των πρατηρίων. Αντίθετα, μειώνονται πολύ αργά οι τιμές αγοράς για τους οδηγούς (τιμές λιανικής), όταν μειώνεται η τιμή αγοράς των πρατηρίων. Κάτι τέτοιο, γίνεται εις βάρος των οδηγών.

Επιπλέον, ένα φαινόμενο που προβληματίζει είναι η πιθανή ύπαρξη καρτέλ (σιωπηρή συμπαιγνία) μεταξύ λιανοπωλητών ή εταιρειών, όπου οι τιμές διαμορφώνονται με αθέμιτο τρόπο.

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει χαρακτηριστικά για τα πρώιμα ευρήματά της: “Από τα μέχρι σήμερα πολύ πρώιμα ευρήματα της μελέτης υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη του φαινομένου ασυμμετρικής προσαρμογής στις τιμές στην ελληνική αγορά στο στάδιο της λιανικής εμπορίας (πρατήρια υγρών καυσίμων), καθώς σύμφωνα με προκαταρκτική ανάλυση των δημοσιευμένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εβδομαδιαίων τιμών των καυσίμων επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ασυμμετρίας στη μετακύλιση των τιμών των καυσίμων στην Ελλάδα, η οποία οδηγεί σε απώλεια μέρους του πλεονάσματος του καταναλωτή, καθώς ο καταναλωτής πληρώνει παραπάνω από το ποσό που πραγματικά θα πλήρωνε απουσία του εν λόγω φαινομένου”.

Πηγή: epant.gr

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.