“Επουράνιο” ντουέτο με την υπογραφή της Porsche (+video)

Η ταχύτητα και η εξατομίκευση χαρακτηρίζουν την Porsche αλλά και την Embraer, με τις δύο εταιρίες συνεργάζονται και να παρουσιάζουν έναν πραγματικά δυνατό συνδυασμό.

Βρείτε μας στο
Porsche 911 Turbo S Embraer

Η βραζιλιάνικη εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Embraer και η Porsche έχουν σε πολλές περιπτώσεις και κοινό πελατολόγιο και αυτό φαίνεται από την τελευταία συνδυαστική πρόταση που μας παρουσιάζουν. Αυτή δεν είναι άλλη από το jet αεροσκάφος Phenon 300E που μπορεί να παραγγελθεί μαζί με μια… ασορτί 911 Turbo S!

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο εταιρίες δίνουν την ευκαιρία στους κάτι παραπάνω από ευκατάστατους πελάτες τους να μπαίνουν από το αεροσκάφος τους κατευθείαν στην ασορτί 911 με τα δυο τους να μοιράζονται μεταξύ τους αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία. Η δύο τόνων βαφή, ίδια και στις δύο περιπτώσεις είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς, όπως και το logo που βλέπουμε τόσο στο αεροσκάφος όσο και στο γερμανικό coupe. Στην 911 Turbo το Logo κάνει την εμφάνιση του και στα δερμάτινα καθίσματα με το λευκό χρώμα, όπως είναι εκείνα του αεροσκάφους.

Το νούμερο του εκάστοτε αεροσκάφους το βλέπουμε παράλληλα στην αεροτομή της 911, ενώ μεταξύ των πολλών λεπτομερειών που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες της gallery, το “πακέτο” περιλαμβάνει δώρο ένα σετ αποσκευών της Porsche Design αλλά και το νέο ρολόι χειρός της Porsche, 1919 Globetimer. Το τελευταίο μάλιστα είναι επίσης ασορτί με τα χρώματα που βλέπουμε στο αεροσκάφος της Embraer αλλά και στην 911 Tubo S.

“Οι Porsche και Embraer μοιράζονται πολλές ίδιες αξίες. Ως μέρος της συνεργασίας μας χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία και των δύο εταιριών για να εξελίξουμε από κοινού ένα μοναδικό ζευγάρι ενός σπορ αυτοκινήτου και ενός jet που να είναι ελκυστικό στους πελάτες και των δύο εταιριών.”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Alexander Fabig, επικεφαλής του Τμήματος Εξατομίκευσης και Κλασικών της Porsche.

Η γερμανική εταιρία συμπληρώνει πως η ειδική αυτή έκδοση της 911 Turbo S, η παραγωγή της οποίας θα περιοριστεί σε μόλις δέκα αντίτυπα, στοχεύει πάνω από όλα σε ενδιαφερόμενους που δίνουν μέγιστη σημασία στην απόδοση, την καινοτομία, την τεχνολογία και την εκτεταμένη εξατομίκευση”, ενώ προσθέτει πως τόσο η 911 όσο και το αεροσκάφος των Βραζιλιάνων συνδυάζουν την απόδοση με την καθημερινή χρηστικότητα.

Με τιμή για τη… βασική του έκδοση που ξεκινά από τα περίπου 8,2 εκατ. ευρώ, τo Phenon 300E είναι το ταχύτερο jet της κατηγορίας που επιτρέπεται να πετάξει με έναν πιλότο και ταυτόχρονο εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη “αυτονομία”, τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου αλλά και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης μεταξύ των ανταγωνιστών του. Μπορεί να πετάξει σε ύψος 13.716 μέτρων (45.000 πόδια) και χρησιμοποιεί δύο Pratt & Whitney κινητήρες των 15.470 Nm ώσης έκαστος.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr