Νέο Volkswagen Golf: Αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία παρουσίασής του

Βρισκόμαστε λίγο πριν την παρουσίαση του νέου VW Golf 8ης γενιάς. Δείτε πότε θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του best seller, γερμανικού μοντέλου.

Βρείτε μας στο

Η παρουσίαση του VW Golf 8ης γενιάς αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της φετινής χρονιάς στην αυτοκίνηση.

Αν και το γερμανικό μοντέλο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο το στην περασμένη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τελικά η ημερομηνία του μετατέθηκε για αργότερα, προκειμένου να αφήσει χώρο στο ID.3.

Η ημερομηνία αυτή πλέον γνωστοποιήθηκε και είναι η 24η Οκτωβρίου. Τότε λοιπόν θα δούμε για πρώτη φορά το νέο VW Golf, ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών και best-seller για τη γερμανική μάρκα, καθώς έχει κατασκευαστεί σε περισσότερα από 35 εκατομμύρια αντίτυπα.

Στην πιο πάνω εικόνα το βλέπουμε με έντονο καμουφλάζ που κρύβει αρκετά σημεία από τη σιλουέτα του 8ης γενιάς Golf, ωστόσο ορισμένα σημεία γίνονται φανερά. Το νέο Golf είναι 5θυρο, ενώ οι αναλογίες του αμαξώματος είναι ορατές.

Σύμφωνα με ορισμένες από τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο VW Golf θα κάνει ένα βήμα μπροστά σε επίπεδο τεχνολογίας. H 8η γενιά του μοντέλου θα βασίζεται στη γνωστή πολυχρηστική πλατφόρμα MQB, ενώ θα είναι μεγαλύτερη και ελαφρύτερη από την προηγούμενη. Σημαντική αλλαγή θα υπάρχει και στο εσωτερικό, όπου υιοθετείται αρχιτεκτονική “διπλής οθόνης”, με την οθόνη του συστήματος infotainment να φαίνεται εμφανισιακά ως φυσική συνέχεια εκείνης του πίνακα οργάνων.

Ακόμη, το VW Golf VIII θα είναι εξηλεκτρισμένο, αφού θα προσφέρεται και σε υβριδικές εκδόσεις. Οι εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου εσωτερικής καύσης δε θα εκλείψουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ άλλων θα υπάρχουν ο γνωστός κινητήρας βενζίνης 1.5 TSI, ένας νέος κινητήρας πετρελαίου 1.5 TDI, ενώ αργότερα αναμένεται και γρήγορη GTI έκδοση.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr