Έρευνα: Θλιβερές πρωτιές για τους Έλληνες οδηγούς

«Πρωταθλήτρια» σε δύο παραβάσεις αναδείχτηκε η χώρα μας σε γαλλική έρευνα. Ένας στους τέσσερις οδηγούς έχει χρησιμοποιήσει τη Λ.Ε.Α. χωρίς λόγο.

Βρείτε μας στο

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα γαλλικής έρευνας σχετικά με τη συμπεριφορά των Ελλήνων πίσω από το τιμόνι. Ένας στους τέσσερις οδηγεί στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ πρωτιά είχαμε και σε άλλες δύο παραβάσεις!

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η χώρα μας στην αγενή συμπεριφορά με ποσοστό 2,5%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ιταλούς (2,2%). Αντιθέτως, οι Σουηδοί συγκέντρωσαν την καλύτερη βαθμολογία. Όσον αφορά στην επιθετικότητα, η Ελλάδα με ποσοστό 87% βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από την Ισπανία (89%) και την Ιταλία (88%).

«Πρωταθλητές» της Ευρώπης με ποσοστό 71% αναδειχθήκαμε και στα «μπινελίκια», ενώ η τριάδα συμπληρώθηκε από τη Γαλλία (69%), την Ιταλία και τη Γερμανία (65%). Επιπλέον, παρατηρήθηκε ότι περίπου ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει χρησιμοποιήσει χωρίς λόγω τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, ενώ ψηλά βρεθήκαμε και στην κατηγορία της οδήγησης με χαμηλή ταχύτητα στη μεσαία λωρίδα.

Μοναδική θετική είδηση είναι η προσπέραση από δεξιά, κατηγορία στην οποία βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία IPSOS, η οποία εδρεύει στη Γαλλία. Για να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα εξετάστηκε δείγμα 12.418 ατόμων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Όλοι μας κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους και η έρευνα έρχεται απλά να επαληθεύσει καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά. Λέγεται ότι η συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβει κάποιος την παιδεία ενός ατόμου. Θα συμφωνήσω απόλυτα!

Πηγή: www.amna.gr