Γιατί η Ferrari δεν “ψήνεται” ακόμη για αμιγώς ηλεκτρικά

H Ferrari είναι από τους κατασκευαστές που κινούνται στην αιχμή της τεχνολογίας, ωστόσο απέχει προς το παρόν από τα αμιγώς ηλεκτρικά. Ιδού γιατί.

Βρείτε μας στο
Ferrari αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα

Πότε θα δούμε μια αμιγώς ηλεκτρική Ferrari; Αυτή είναι μια απορία που απασχολεί το φανατικό και όχι μόνο κοινό της αλλά και τους… ανταγωνιστές της, καθώς οι Ιταλοί, κινούμενοι διαρκώς στα τεχνολογικά και όχι μόνο όρια, συνήθως θέτουν και τον πήχη για τους υπόλοιπους. Κάτι που αναμένεται να κάνουν στο μέλλον και για τα ηλεκτρικά.“Κάθε πράγμα στον καιρό του…” λέει η γνωστή παροιμία και το ίδιο ακριβώς ισχύει για την στάση της Ferrari αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπως άλλωστε και για άλλους κορυφαίους κατασκευαστές σπορ μοντέλων και υπεραυτοκινήτων που τρέχει στο αίμα τους αγωνιστικό DNA.

Άλλωστε η Ferrari έχει δείξει τις δυνατότητες της στον τομέα των υβριδικών συστημάτων κίνησης στο παρελθόν. Τελευταία “απόδειξη” -χρησιμοποιώ σχεδόν καταχρηστικά τη λέξη- η φανταστική plug-in υβριδική Stradale SF90 των 1.000 ίππων, η ισχυρότερη Ferrari όλων των εποχών. Διαβάστε περισσότερα γι αυτήν εδώ.

Η μπαταρίες και η εξέλιξη τους είναι αυτό που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τους ανθρώπους της Ferrari που δεν παρουσιάζονται διατεθειμένοι αυτή τη στιγμή να παρουσιάσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μόνο “για τα μάτια του κόσμου”. Σύμφωνα και με δηλώσεις του Enrico Galliera, εκτελεστικού διευθυντή του εμπορικού και του τμήματος marketing της Ferrari στο βρετανικό Autocar, η τεχνολογία των μπαταριών δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο που απαιτείται για μια πλήρως ηλεκτρική Ferrari, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει ούτε την επόμενη 5ετία.

“Μόνο όταν η τεχνολογία των ηλεκτρικών εξελιχθεί αρκετά, θα μας επιτρέψει να παράγουμε ένα μοντέλο που ταιριάζει με την θέση μας (σ.σ. σε αυτά που πρεσβεύει η Ferrari). Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, γιατί όχι; Αλλά το κλειδί είναι η τεχνολογία: δεν θα κάνουμε μια ηλεκτρική Ferrari μόνο και μόνο για να πούμε ότι το κάναμε”, δηλώνει ο Ιταλός και προσθέτει ότι αν υιοθετήσει ολοκληρωτικά η Ferrari μια τεχνολογία θα πρέπει παράλληλα να παρουσιάσει και κάτι καινοτόμο στους τέσσερις τροχούς. “Έτσι δούλευε πάντα η Ferrari με την τεχνολογία αιχμής. Η εξέλιξη νέων τεχνολογιών βρίσκεται 100% στο DNA της Ferrari”, τόνισε ο Galliera υπονοώντας πως η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Ferrari που θα παρουσιαστεί θα προκαλέσει τον ίδιο… κρότο και λάμψη στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, όπως και σχεδόν κάθε μοντέλο της στο παρελθόν.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr