Γνήσια ανταλλακτικά “δώρα” από την Τoyota σε παλιές Supra!

Οι Supra είναι σημαντικό κεφάλαιο για την Toyota που θέλει να τις κρατήσει στη ζωή για πολλά χρόνια ακόμη παράγοντας ξανά σημαντικά ανταλλακτικά και εξαρτήματα.

Βρείτε μας στο
Toyota Supra γνήσια ανταλλακτικά

Πολλά χαμόγελα πρέπει να έφερε η σχετική ανακοίνωση στους φίλους της Toyota και ακόμη περισσότερο στους ιδιοκτήτες Supra των δύο προηγούμενων γενιών (A70 και A80).

Οι Ιάπωνες θα ξεκινήσουν να παράγουν εκ νέου ανταλλακτικά και μηχανικά μέρη, των οποίων το στοκ έχει εξαντληθεί με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των ιδιοκτητών, για τις A70 (1986-1993) και A80 Supra (1993-2002).

H Toyota αποκαλεί το συγκεκριμένο project GR Heritage Parts και σκοπεύει να διαθέσει τα εν λόγω ανταλλακτικά τόσο στη Β. Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Οι Ιάπωνες δεν προχώρησαν σε λεπτομέρειες και ημερομηνίες για τη διάθεση τους και σύμφωνα με τους ίδιους αυτό θα γίνει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Toyota Gazoo Racing, ενώ θα είναι διαθέσιμα από τις κατά τόπους αντιπροσωπείες των Ιαπώνων.

Για την A70 μεταξύ των γνήσιων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων που θα μπουν στην παραγωγή είναι ο άξονας μετάδοσης, χερούλια για τις πόρτες, σήματα για το αμάξωμα, ενώ για την A80 στην παραγωγή θα μπουν μεταξύ άλλων αντλίες φρένων, φωτιστικά σώματα, χερούλια κ.α.

Τα “αναγεννημένα” μηχανικά μέρη έκαναν μάλιστα την εμφάνιση τους και στο Tokyo Auto Salon.

Και άλλοι κατασκευαστές προχωρούν σε παρόμοιες κινήσεις με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απόφαση της FCA να παράξει ξανά τους προφυλακτήρες της θρυλικής Lancia Delta HF Integrale μέσω της Mopar.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr