Η 4κίνηση Nissan e-4ORCE δοκιμάζεται στα δύσκολα (+video)

Το σύστημα 4κίνησης Nissan e-4ORCE "διασχίζει" τα Πυρηναία με τα Ariya και X-Trail να έρχονται αντιμέτωπα με σκληρές χειμερινές δοκιμασίες στην Ευρώπη.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
4κίνηση Nissan e-4ORCE 2023

Το σύστημα 4κίνησης e-4ORCE της Nissan με διπλό κινητήρα έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ειδικά για να λειτουργεί σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα της ιαπωνικής εταιρείας και για να προσφέρει ασφαλείς επιδόσεις και αυτοπεποίθηση στον οδηγό, σε όλες τις συνθήκες και τις εποχές.

Διαβάστε επίσης – Nissan: Ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι από τα αυτοκίνητά της

Κατακτώντας το χιονισμένο ορεινό έδαφος των Πυρηναίων και οδηγώντας στο παγωμένο Circuit Andorra, την υψηλότερη μόνιμη πίστα αγώνων στον κόσμο που βρίσκεται στα 2.400 μέτρα, αυτή η δοκιμασία υπογραμμίζει την ικανότητα του e-4ORCE να παρέχει ανώτερο έλεγχο και χειρισμό σε όλες τις επιφανειακές συνθήκες.


Το “e” στο e-4ORCE σημαίνει το 100% σύστημα ηλεκτροκίνησης της Nissan. Το “4ORCE” αναφέρεται στη φυσική ισχύ και ενέργεια του οχήματος, με το “4” να αντιπροσωπεύει τον έλεγχο όλων των τροχών.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε το υβριδικό Nissan X-Trail με τους 213 ίππους

Οι ομάδες των μηχανικών των κινητήριων συνόλων της Nissan, συνδύασαν την πλήρη τεχνογνωσία τους σε τρία βασικά στοιχεία: διαχείριση ηλεκτροκινητήρα, συστήματα τετρακίνησης και τεχνολογίες ελέγχου πλαισίου, για να αναπτύξουν μια καινοτόμο τεχνολογία που παρέχει σιγουριά και δυναμική ισορροπία σε καθημερινά σενάρια οδήγησης.

Ως σύστημα διπλού κινητήρα το e-4ORCE, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα χωροταξίας, αφαιρώντας την ανάγκη τοποθέτησης άξονα, κάτι που απαιτεί ένα παραδοσιακό μηχανικό σύστημα. Τοποθετώντας έναν κινητήρα σε κάθε άξονα, υπάρχει περισσότερος εσωτερικός χώρος και δεν χρειάζεται να προστεθεί διαφορικό.

e-4ORCE: μια ισχυρή και ομαλή κύλιση
Το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE σχεδιάστηκε για χρήση είτε στα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης της Nissan, είτε με το πρωτοποριακό σύστημα e-POWER. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται από την μπαταρία.

Στην περίπτωση του X-Trail, το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα έχει συνολική ισχύ 213 ίππων. Αυτό δημιουργεί μια δυναμική επιτάχυνση από 0-100χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα. Έχει 10.000 φορές ταχύτερη απόκριση ροπής πίσω, από ένα μηχανικό σύστημα 4κίνησης. Το Ariya e-4ORCE έχει συνολική ισχύ συστήματος που φτάνει στους 306 ίππους και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Με το e-4ORCE, η ροπή κατανέμεται μπροστά και πίσω για να μεγιστοποιηθεί η πρόσφυση των ελαστικών, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και την κατάσταση του οχήματος, ενώ το φρενάρισμα ελέγχεται ξεχωριστά, για κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς.

Η τεχνολογία e-4ORCE παρέχει συνεχή, ισορροπημένο έλεγχο πλαισίου, ανίχνευση γραμμής και ακρίβεια διεύθυνσης, για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς του οδηγού και αντιστάθμιση των κοινών αποκρίσεων όπως η υποστροφή, διατηρώντας την ισορροπία.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του e-4ORCE για όλους τους επιβάτες είναι η άνετη διαδρομή, με ελάχιστη διαμήκη “βουτιά” του αμαξώματος κατά την επιβράδυνση, χάρη στο ισχυρό αναγεννητικό φρενάρισμα. Το φαινόμενο της “βουτιάς” καταστέλλεται, ελέγχοντας την αναγεννητική ισορροπία μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα.

Επιπλέον, το σύστημα διπλού κινητήρα σημαίνει μεγαλύτερο επίπεδο “δέσμευσης” αναγεννητικής ενέργειας από ένα σύστημα με έναν κινητήρα, βελτιστοποιώντας την απόδοση του οχήματος σε κάθε ευκαιρία.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.