Η αγωνιστική ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia ETCR εντυπωσιάζει

Η ιταλική Romeo Ferraris μας παρουσιάζει την αγωνιστική ηλεκτρική Giulia ETCR, το project με το οποίο θα συμμετέχουν οι Ιταλοί στο νέο πρωτάθλημα τουρισμού ETCR.

Βρείτε μας στο
alfa romeo giulia etcr romeo ferraris 2019

Η Romeo Ferraris δεν είναι μια οποιαδήποτε βελτιωτική εταιρία. Πέρα από βελτιώσεις σε μοντέλα παραγωγής η ιταλική εταιρία, με έδρα την πόλη Opera κοντά στο Μιλάνο, συμμετέχει σε αγώνες εδώ και έξι δεκαετίες. Σε αυτό το διάστημα, που εξελίσσει αγωνιστικά μοντέλα, έχει καταφέρει να κερδίσει παράλληλα 69 τίτλους που συνοδεύονται από περισσότερες από 1.000 νίκες (!), οπότε και όπως καταλαβαίνει κανείς, μόνο τυχαία δεν είναι στον χώρο.

Άλλωστε η Romeo Ferraris συμμετέχει τα τελευταία χρόνια και στην παραγωγή της αγωνιστικής Alfa Romeo Giulietta TCR, ενός μοντέλου που τα έχει καταφέρει εξαιρετικά και έχει συλλέξει νίκες σε κάθε εθνικό και διεθνές πρωτάθλημα που έχει συμμετέχει με highlight τα αποτελέσματα σε TCR International Series και FIA WTCR μέσω των ιδιωτικών ομάδων GE Force and Mulsanne.

Το νέο πρωτάθλημα ETCR, για ηλεκτρικά, αποτελεί την επόμενη πρόκληση για την Romeo Ferraris, με την παρθενική σεζόν να λαμβάνει μέρος το 2020, με τέσσερις αρχικά αγώνες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ιταλοί μας παρουσιάζουν την Alfa Romeo Giulia ETCR, με την οποία θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Με το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό το όνομα Giulia επιστρέφει για την Alfa Romeo στους αγώνες έπειτα από 58 χρόνια μετά το ντεμπούτο της Giulia Ti Super στους αγώνες, το 1962.

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό θα εξελιχθεί αποκλειστικά από τους μηχανικούς και σχεδιαστές της Romeo Ferraris χωρίς επίσημη εργοστασιακή εμπλοκή από Alfa Romeo. Στο πλευρό των Ιταλών, με τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου θα σταθεί η Hexathron Racing System, με εταιρία σπεσιαλίστα στην εξέλιξη αγωνιστικών αυτοκινήτων που έχει βάλει το χεράκι της στην θρυλική αγωνιστική Group A Lancia Delta HF Integrale αλλά και στην λαμπρή πορεία της Alfa Romeo 155 GTA στο γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού.

Σχετικά με τη νέα πρόκληση που αναλαμβάνει η Romeo Ferraris, η διευθύντρια της εταιρίας Michela Cerruti, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη μια νέας ενέργειας για την εταιρία μας. Οι αγώνες Τουρισμού είναι ένας συναρπαστικός κόσμος και η επιτυχημένη παρουσία μας σε αυτούς τους αγώνες τα τελευταία 20 χρόνια μόνο τυχαία δεν είναι. Αφού δώσαμε στην Alfa Romeo Giulirtta TCR τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη διεθνή σκηνή που θα μπορούσε να έχει ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα σαν το δικό μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια γενναία “βουτιά” στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Βεβαίως, υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να μπουν σε πλαίσιο και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό όταν ξεκινάς από μια λευκή κόλλα χαρτί. Αλλά πιστεύομε ότι τα ηλεκτρικά είναι η προφανής επιλογή για το μέλλον, όχι μόνο για την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και τους αγώνες. Οι μηχανικοί μας έχουν ξεκινήσει ήδη τη δουλειά και εμείς μπαίνουμε σε αυτό το ταξίδι αργότερα από τους μεγάλους κατασκευαστές που εμπλέκονται στους ηλεκτροκίνητους αγώνες εδώ και κάποιο καιρό, με μεγαλύτερο μπάτζετ από έναν ιδιώτη όπως είμαστε εμείς. Άσχετα από αυτό θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε ψηλά τη φήμη μας, όπως έχουμε κάνει άλλωστε μέχρι σήμερα.”

Περισσότερα για το νέο project της Romeo Ferraris και ηλεκτρική αγωνιστική Alfa Romeo Giulia ETCR αναμένεται να μάθουμε τις επόμενες ημέρες.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr