Η απόδειξη της… ντροπής! Περισσότεροι οι φόροι και οι δασμοί από το κόστος καυσίμου

Μια εικόνα... χίλιες λέξεις και πολλά νεύρα! Δείτε τι πληρώνουμε όταν αγοράζουμε καύσιμα. Ποια είναι η αξία του καυσίμου και πόσοι είναι οι φόροι και οι δασμοί.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
timi venzinis

Οι διεθνείς τιμές της βενζίνης και των καυσίμων γενικότερα, έχουν φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα λόγω και της ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει επιφέρει με τη σειρά της ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα αλλά και υπηρεσίες.

Στην χώρα μας μάλιστα ζούμε έντονα στο πετσί μας την ακρίβεια στα καύσιμα και όχι μόνο, καθώς εκτός των άλλων οι φόροι και οι δασμοί είναι υπέρογκοι και μάλιστα διαχρονικά και ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

«Το μεγάλο πρόβλημα στην τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα παραμένει η υψηλή φορολογία. Ο Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι για κάθε 10 ευρώ που καταβάλλει για βενζίνη τα 6 ευρώ περίπου (δηλαδή το 60%) είναι φόροι και δασμοί, ενώ μόνο τα 0,6 ευρώ (το 6%) αντιστοιχεί συνολικά στο μικτό περιθώριο των Εταιριών Εμπορίας, των πρατηριούχων και της εφοδιαστικής αλυσίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη ανακοίνωση ο ΣΕΕΠΕ.


Για του λόγου το αληθές, προχωρήσαμε και στην δημοσίευση της πιο πάνω εικόνας στην οποία φαίνεται απόδειξη καυσίμων (ευχαριστούμε τον αναγνώστη που μας την έστειλε) για να δούμε τελικά τι ισχύει.

Όπως λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα, στα 50 ευρώ βενζίνης φαίνεται ξεκάθαρα πως τα 27,66 ευρώ είναι φόροι και δασμοί και τα 22,34 είναι το κόστος του καυσίμου. Και εδώ προκύπτει το ερώτημα… Είναι νόμιμο, είναι όμως ηθικό να πληρώνεις περισσότερους φόρους και δασμούς για ένα προϊόν, από την ίδια του την αξία; Εντάξει, ρητορικό το ερώτημα, καθώς το κράτος έχει αποφασίσει εδώ και δεκαετίες πως από το ίδιο το αυτοκίνητο (ειδικό τέλος ταξινόμησης) την κυκλοφορία του (τέλη κυκλοφορίας, διόδια) αλλά και το καύσιμό του, θα βγάζει τα σπασμένα του κρατικού προϋπολογισμού… Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι ακριβώς πληρώνουμε στα καύσιμά που αγοράζουμε.

Οι φόροι και δασμοί περιλαμβάνουν:

• Τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε σταθερό ποσό (ανά 1.000 λίτρα): βενζίνη 700 ευρώ, πετρέλαιο κίνησης 410 ευρώ, πετρέλαιο θέρμανσης 280 ευρώ, υγραέριο κίνησης 430 ευρώ, υγραέριο οικιακό 60 ευρώ, υγραέριο βιομηχανίας 120 ευρώ

• ΦΠΑ 24%

• ΔΕΤΕ 0,05%

• Ειδική εισφορά 1,2% (του ν. 3054/2002)

• Τέλος ΡΑΕ 0,20 ευρώ/λίτρο

Αν τώρα βάλουμε σε όλα τα παραπάνω και τα κόστη που έχουν τα πρατήρια καυσίμων (μεταφορά, λειτουργικά έξοδα, εκτελωνισμός, απoθήκευση κλπ.) τότε καταλαβαίνετε πως το περιθώριο κέρδους των πρατηρίων καυσίμων δεν είναι μεγάλο, όπως αναφέρει και ο ΣΕΕΠΕ σε παλαιότερή του τοποθέτηση.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]