Η Coral Gas διασφαλίζει την ποσότητα και την ποιότητα του υγραερίου

Δείτε τον τρόπο με τον οποίο η Coral Gas διασφαλίζει την ποιότητα και την ποσότητα του υγραερίου της.

Βρείτε μας στο

Παρουσιάζουμε μια μοναδική καινοτομία στο υγραέριο κίνησης, τον μοριακό ιχνηθέτη, που παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης. Ο μοριακός ιχνηθέτης έρχεται να προστεθεί σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου που πραγματοποιείται συστηματικά στα πρατήρια με υγραέριο κίνησης με το σήμα Coral Gas, για να προσφέρει τη μέγιστη διασφάλιση στους πελάτες για την αξιοπιστία των καυσίμων που προμηθεύονται.

Έτσι, σε κάθε εφοδιασμό, η Coral Gas είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που σας διασφαλίζει μέγιστη οικονομία, κορυφαία απόδοση και καλύτερη προστασία του κινητήρα. Η διαρκώς αυξανόμενη τάση για χρήση συστημάτων υγραεριοκίνησης στα οχήματά μας είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της ζήτησης υγραερίου κίνησης. Και αν η ολοένα αυξανόμενη κατανάλωση υγραερίου ήταν ουσιαστικά αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, που πλέον μετράει μια γεμάτη οκταετία, τι γίνεται σήμερα, που σταδιακά, αργά αλλά σταθερά, βαίνει σε μια εξισορρόπηση των οικονομικών μεγεθών στους ενεργούς καταναλωτές;

Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι η υγραεριοκίνηση μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και πλέον, από τη στιγμή που ο καταναλωτής βρήκε ένα φθηνό, αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, το έχει βάλει στη ζωή του και αυτό αποδεικνύεται από τη συνέχιση της τοποθέτησης συστημάτων υγραεριοκίνησης. Η αυξημένη κατανάλωση, όμως, έφερε στο προσκήνιο και αλλότριες μεθόδους για οικονομικά οφέλη, που προσδιορίζονται στη χρήση μη ελεγμένου υγραερίου σε δεξαμενές πρατηρίων, αλλά και πώληση υγραερίου βιομηχανικής χρήσης ως αντίστοιχο κίνησης. Ενέργειες που, πέρα από τα διαφυγόντα κέρδη από ελλιπή φορολόγηση λόγω διαφορετικού κόστους, επιφέρουν προβλήματα στους κινητήρες όσων αυτοκινήτων χρησιμοποιούν μη κατάλληλο υγραέριο κίνησης.

Η λύση του μοριακού ιχνηθέτη

Έπειτα από όλα αυτά, κάπου εδώ δημιουργήθηκε η ανάγκη προστασίας του καταναλωτή και ως πρωτοπόρος, η Coral Gas έκανε τη διαφορά, αφού είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που μπορεί να διασφαλίσει στον οδηγό ότι προμηθεύεται υγραέριο κίνησης στη σωστή ποιότητα και ποσότητα και όλα αυτά μέσα από τον μοριακό ιχνηθέτη, ένα μέσο της εταιρείας για την ανάσχεση του λαθρεμπορίου. Ο μοριακός ιχνηθέτης έρχεται να προστεθεί στο έργο που έχουν αναλάβει και εκτελούν οι κινητές μονάδες της Coral Gas, οι οποίες πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους στα πρατήρια διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ποσότητα του υγραερίου κίνησης. Με τον τρόπο αυτόν, η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι η αξιόπιστη επιλογή για κάθε οδηγό που χρησιμοποιεί υγραέριο για το αυτοκίνητό του.

Ο μοριακός ιχνηθέτης, ένα χημικό στοιχείο, εισάγεται στο υγραέριο κίνησης, στην υγρή συμπιεσμένη φάση του, σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα/ανά κυβικό μέτρο, PPB) και δεν ανιχνεύεται παρά μόνο με εξειδικευμένα όργανα, ούτε μπορεί να αφαιρεθεί και να παραμορφωθεί, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ταυτοποίηση των καυσίμων με εξαιρετική ακρίβεια, ενώ χρησιμοποιείται χωρίς να επηρεάζει καμία από τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες του υγραερίου, είναι απολύτως ασφαλής και εγκεκριμένος για όλους τους κινητήρες. Η μοριακή ιχνηθέτηση είναι προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας της Coral Gas με την Authentix (USA). Η Authentix σε συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και κυβερνητικούς φορείς έχει ελέγξει αποτελεσματικά τη διακίνηση καυσίμων προστατεύοντας καταναλωτές και φορολογούμενους από λαθροχειρίες.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά σε όλα τα πρατήρια με το σήμα Coral Gas από τις κινητές μονάδες Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα µε τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001 και η πιστοποίηση αυτή φέρει την υπογραφή του ανεξάρτητου, διεθνώς αναγνωρισμένου, φορέα πιστοποιήσεων ποιότητας Bureau Veritas. Η Coral Gas διάδοχος της Shell που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται με τη Shell Gas στο υγραέριο το 1965 και από το 2010 πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Motor Oil Hellas, σήμερα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (περίπου 27% με πωλήσεις 135 χιλ. μ.τ.). Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, από το 2010 έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 38 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2018 και το 2019 προγραμματίζει ετήσιες επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Διαθέτει πάνω από 320 πρατήρια, εκ των οποίων τα 97 τα λειτουργεί η ίδια η Coral Gas.