Η επιστροφή του Toyota Starlet!

Το Toyota Starlet επιστρέφει στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας αλλά ουσιαστικά είναι ένα Suzuki Baleno. Διαβάστε περισσότερα για αυτό.

Βρείτε μας στο

Οι… παλιοί σίγουρα θυμούνται το Toyota Starlet τον πρόγονο του Toyota Yaris. Το μοντέλο το οποίο μεσουράνησε την δεκαετία του ’80 και του ’90 στην χώρα μας, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στους δρόμους μας.

Δείτε εδώ την τιμή του βασικού Toyota Yaris με τον 1000άρη κινητήρα στην χώρα μας

Πλέον, το όνομα Starlet επιστρέφει στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας, μόνο που δεν μιλάμε για δικό της μοντέλο, αλλά ουσιαστικά για ένα… Suzuki Baleno, το οποίο έχει τα σήματα της Toyota και μηχανικές αλλαγές φυσικά.

Βλέπετε, οι δύο ιαπωνικές μάρκες συνεργάζονται στενά εδώ και λίγο καιρό με την Suzuki να έχει ήδη παρουσιάσει δύο μοντέλα της, βασισμένα σε Toyota (το Suzuki Across το οποίο βασίζεται στο RAV4 και το Suzuki Swace το οποίο βασίζεται στο Toyota Corolla).

Προς το παρόν το μοντέλο έχει κάνει την εμφάνισή του στο site της ιαπωνικής μάρκας για τη Ν. Αφρική, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση σχετικά με το αν θα το δούμε σε άλλες αγορές και φυσικά την ευρωπαϊκή. Αν

Κάτω από το καπό του, για την συγκεκριμένη αγορά, το νέο Toyota Starlet έχει έναν 1.4 λτ. τετρακύλινδρο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 92 ίππους και 130 Nm ροπής στις 4.200 σ.α.λ. Αυτός μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματο τεσσάρων σχέσεων, ενώ η επίσημη μέση κατανάλωση είναι 5,4 λίτρα/100 χλμ. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 10,9 δλ. ή 11,6 δλ. με το αυτόματο κιβώτιο.

Σύμφωνα με την Toyota το αυτοκίνητό της βασίζεται στην πλατφόρμα TECT της Suzuki, η ανάρτησή του εμπρός αποτελείται από γόνατα Μακφέρσον και πίσω από ημιάκαμπτο άξονα. Ο εξοπλισμός του για την αγορά της Ν. Αφρικής τουλάχιστον, είναι πλούσιος και διαθέτει όλες τις σύγχρονες ευκολίες, συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού.

Για την ιστορία να πούμε πως το Toyota Starlet ξεκινά από τα 204.900 ραντ (10.322 ευρώ). Εμείς, ανεξάρτητα με το τι θα αποφασίσει για την διάθεση του μοντέλου η Toyota, θα θέλαμε να δούμε το Toyota Starlet και στην ελληνική αγορά ως μία προσιτή εναλλακτική του Toyota Yaris. Όπως εξάλλου συμβαίνει και στην αγορά της Ν. Αφρικής.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr