Το πρώτο αυτοκίνητο με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος

Δείτε ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο το οποίο θα διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος.

Βρείτε μας στο

Η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς εδώ και χρόνια τη συναντάμε σε smartphones, tablets αλλά και φορητούς υπολογιστές. Η Hyundai όμως είχε την ιδέα να την εφαρμόσει και στα αυτοκίνητά της, προκειμένου έτσι να τα κάνει πιο ασφαλή και λιγότερο εκτεθειμένα στις κλοπές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει στην δημοσιότητα η ίδια η μάρκα, το καινοτόμο σύστημά της θα συνεργάζεται με το keyless χειριστήριο, το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του χωρίς κλειδί και όταν πιάνει τη χειρολαβή και πατάει το μπουτόν εκκίνησης, το αυτοκίνητο θα αναγνωρίζει το δακτυλικό του αποτύπωμα. Αν δεν είναι αυτό, τότε δεν θα εκκινεί και θα ειδοποιεί τον οδηγό για την ενέργεια που έγινε, προκειμένου εκείνος να πράξει αναλόγως.

Φυσικά, επειδή δεν θα οδηγεί μόνο ένας το αυτοκίνητο, θα μπορούν να αποθηκευτούν και άλλα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο εκτός από αυτό του οδηγού, τα οποία θα αλλάζουν, ανάλογα με το προφίλ που έχει επιλέξει ο εκάστοτε οδηγός, τη θέση οδήγησης, τις προεπιλεγμένες επιλογές στο σύστημα πολυμέσων, κλπ.

Το σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος θα κάνει το ντεμπούτο του στο Hyundai Santa Fe στην Κίνα, με τους μηχανικούς της Hyundai να κάνουν λόγο για πάρα πολλές εργατοώρες δοκιμών έρευνας και εξέλιξης, οι οποίες εξασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και φωτισμού.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η τεχνολογία θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ζωή των κλεφτών, καθώς τελευταία πολλά ακούγονται για τα συστήματα εισόδου και εκκίνησης του αυτοκινήτου χωρίς κλειδί και για την ευκολία με την οποία, μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού, οι κλέφτες μπορούν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr