Οι Ιάπωνες αποφάνθηκαν: Αυτή είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία αυτοκινήτου (+video)

To ProPILOT 2.0, η προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού, χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη καινοτομία σε αυτοκίνητο από τους Ιάπωνες.

Βρείτε μας στο

Συγκεκριμένα, το νέο Nissan Skyline με την τεχνολογία ProPILOT 2.0, πήρε το βραβείο Best Innovation.

“Η Nissan έχει την μεγάλη τιμή να αποδεχθεί αυτό το βραβείο που ψηφίστηκε από την κριτική επιτροπή του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς”, δήλωσε ο Asako Hoshino, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan.

Μιλώντας εξ ονόματος των χιλιάδων εργαζομένων μας, ευχαριστούμε τους κριτές. Αυτά τα βραβεία αποδεικνύουν τη δύναμη των προϊόντων και των τεχνολογιών μας. Θα μας εμπνεύσουν να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να προσελκύσουμε περισσότερους αγοραστές, με ακόμα περισσότερα από τα εξαιρετικά προϊόντα που μόνο το Nissan Intelligent Mobility μπορεί να προσφέρει.”

Το ProPILOT 2.0, είναι το πρώτο σύστημα υποβοήθησης οδηγού στον κόσμο, που συνδυάζει την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, χωρίς χέρια στο τιμόνι σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Το ProPILOT 2.0 λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους. Παράλληλα, για πρώτη φορά, το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video τη λειτουργία του συστήματος ProPILOT 2.0 της Nissan.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr