Η πιο… αργή κόντρα! (+video)

Μία κόντρα διαφορετική από τις άλλες θα δούμε στο θέμα αυτό, καθώς μερικά από τα πιο... αργά αυτοκίνητα προσπαθούν να διακριθούν... Εσείς με ποιο είσαστε;

Βρείτε μας στο

Όταν ακούμε για κόντρα αυτοκινήτων, το μυαλό μας πηγαίνει σίγουρα σε γρήγορα μοντέλα και υψηλές ιπποδυνάμεις. Αυτή τη φορά όμως, θα δούμε κάτι διαφορετικό, καθώς οι συντελεστές του καναλιού στο youtube “Atmosferciπραγματοποίησαν μια κόντρα από άλλη εποχή, πρωτίστως… νοσταλγίας και δευτερευόντως ταχύτητας.

Και αυτό γιατί σε αυτήν πρωταγωνιστούν αυτοκίνητα τα οποία δεν διακρίνονται για τις επιδόσεις τους. Αυτά είναι τα Zastava 101 του 1972 με κινητήρα 1.1 λτ. 55 ίππων, VW Beetle 1.2 λτ. του 1973 με 34 ίππους, Zastava 750 LE του 1976 με κινητήρα 0.8 λτ. 25 ίππων, Renault 4 TL του 1977 με κινητήρα 0.8 λτ. 34 ίππων, Zastava Yugo 55 του 1983 με κινητήρα 1.1 λτ. 55 ίππων και Fiat 126 του 1987 με κινητήρα 0.7 λτ. 26 ίππων.

Αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, από τα οποία οι πιο παλιοί σίγουρα έχουμε αναμνήσεις. Μοντέλα, που έκαναν την αυτοκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό και μας έμαθαν τι σημαίνει ελευθερία στις μετακινήσεις μας, σε εποχές δύσκολες αλλά και ωραίες.

Ποιο μοντέλο από αυτά θα επικρατήσει όμως στην κόντρα αυτή; Η απάντηση στο video που ακολουθεί, με την κόντρα να αρχίζει στο 4:45.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr