Η Seat σπάει τα κοντέρ (+video)

Ο Μάρτιος ήταν σημαδιακός μήνας για τη Seat, η οποία ολοκλήρωσε ένα άκρως επιτυχημένο τρίμηνο με ρεκόρ μηνιαίων πωλήσεων. Δείτε τα σχετικά infographics και video

Βρείτε μας στο

Το 2019 έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τη Seat, που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο. Όπως ανακοίνωσαν οι Ισπανοί, ο Μάρτιος υπήρξε ο πιο επιτυχημένος μήνας στην ιστορία της μάρκας, με τις πωλήσεις να φτάνουν στα 62.500 αυτοκίνητα. Επιπλέον, οι ταξινομήσεις του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις 150.000, συνιστώντας επίσης επίδοση-ρεκόρ.

Τα 62.500 οχήματα της Seat που πωλήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, συνιστούν αύξηση κατά 3,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο μηνιαίο ρεκόρ της φίρμας, που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2018, με 60.400 πωλήσεις. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Seat κατέγραψε άνοδο 8,8% με 151.400 ταξινομήσεις, έναντι 139.200 στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Το δικό της μερίδιο σε αυτή την εξέλιξη έχει η Cupra, η οποία προσέφερε στη Seat -κυρίως χάρη στο νέο Cupra Ateca– επιπλέον 6.000 πωλήσεις, με την αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι να είναι 115,7%.

Οι περισσότερες ταξινομήσεις της Seat κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 σημειώθηκαν σε Ισπανία και Γερμανία, με 29.400 οχήματα συνολικά. Επιπλέον, σημαντική άνοδος σημειώθηκε σε Γαλλία (10.5%), Ιταλία (12.3%), Αυστρία (4.3%) και Κάτω Χώρες (16.2%). Ακόμη, η επέκταση της Seat και σε αγορές εκτός Ευρώπης φαίνεται πως αποδίδει. Ήδη στην Αλγερία επιτεύχθηκε νέο ρεκόρ πωλήσεων (10.000 οχήματα, αύξηση 38,8%), ενώ θετική είναι η πορεία της μάρκας και στο Μεξικό (+6,2%), όπου διατέθηκαν 6.400 αυτοκίνητα.

Η ευρεία γκάμα νέων προϊόντων μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να σπάζουμε ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους,δήλωσε ο αντιπρόεδρος Marketing και Πωλήσεων της Seat και Διευθύνων Σύμβουλος της Cupra, Wayne Griffiths. “Το οικονομικό σκηνικό παρουσιάζει αβεβαιότητες και προκλήσεις, και ως εκ τούτου, το ρεκόρ που επιτύχαμε κατά το πρώτο τρίμηνο είναι ακόμη πιο σημαντικό. Το νέο Seat Tarraco θα ενισχύσει τις παγκόσμιες πωλήσεις μας, γεγονός που μας δίνει εμπιστοσύνη για το έτος. Επιπλέον, τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Cupra μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την παρουσία της μάρκας στην Ευρώπη και σε στρατηγικές περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική και η Λατινική Αμερική”.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr