Η SEAT στους δύο τροχούς με ηλεκτρικό scooter!Οι φήμες για τις προθέσεις της SEAT έκαναν τον γύρο του διαδικτύου εδώ και μερικές ημέρες και τώρα έρχεται και η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των Ισπανών.

Το eScooter της SEAT θα παρουσιαστεί επίσημα στο Smart City Expo World Congress που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη και με αυτό το τρόπο θα γίνει ο δεύτερος κατασκευαστής του γκρουπ με δικό της δίκυκλο, αν συνυπολογίσουμε και την καθαρόαιμη Ducati.

Το πλήρως ηλεκτρικό scooter της SEAT θα παρουσιαστεί αρχικά με την μορφή πρωτότυπου και η εξέλιξή του θα γίνει σε συνεργασία με την ισπανική Silence που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά μοντέλα και εδρεύει στη Βαρκελώνη.

Το νέο μοντέλο των Ισπανών αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρίας που αφορά στην αστική κινητικότητα όπως άλλωστε και του γερμανικού ομίλου και είναι το τρίτο μοντέλο της SEAT προς αυτή τη κατεύθυνση έπειτα από τα Minimó και eXS Kickscooter. Το scooter θα είναι διαθέσιμο τόσο σε ιδιώτες, για την προσωπική τους μετακίνηση, όσο και σε εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες sharing.

«Η συνεχής ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων καθιστά την αποτελεσματική κινητικότητα ως μια από τις κύριες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική μας για την αστική μικροκινητικότητα, επιβεβαιώνοντας το λανσάρισμα του πρώτου eScooter στην ιστορία της μάρκας», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo.

Περισσότερα στοιχεία για το νέο μοντέλο της SEAT δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα, πέρα από αυτή την teaser φωτογραφία που σας παραθέτουμε. Αναμένεται να γίνουν γνωστά κατά την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου στο συνέδριο στις 19 Νοεμβρίου.